Tita Cristescu a fost Miss România anului 1926 şi a fost considerată ani buni drept cea mai frumoasă femeie din ţară. Destinul i s-a curmat tragic în 1935, de Crăciun, când avea doar 27 de ani. A murit otrăvită cu cianură de potasiu ascunsă în bomboane, iar asasinul a fost descoperit la mai bine de un deceniu. Cel care a ucis-o şi-a mărturisit crima la spovedania de pe patul de moarte. A ucis-o din invidie, pentru că era prea frumoasă.
Destinul Titei Cristescu, una dintre cele mai frumoase femei ale României interbelice, pare desprins dintr-un scenariu de film. Tânăra care a a fost aleasă Miss România în 1926 era atât de frumoasă încât s-ar fi zis că are lumea la picioare. N-a avut însă o viaţă fericită şi nici un destin norocos. A fost o celebritate a Bucureştiului interbelic, fiind considerată o mondenă a vremii, prinsă în relaţii amoroase scandaloase şi susţinută financiar de amanţi bogaţi. Tita Cristescu a fost fiica unui vestit personaj politic al regimului comunist
Tatăl ei era Gheorghe Cristescu, zis ”Plăpumarul”, cunoscut drept primul secretar general al Partidului Comunist din România. Tita a fost al treilea copil al comunistului care câştigase bani şi faimă, dincolo de graniţele ţării, din meseria de plăpumar. Pentru fata lui, de o frumuseţe ieşită din comun, Cristescu a sperat să obţină o partidă bună şi să o mărite cu un personaj de vază al vremii.
Aşa a ajuns tânăra să se căsătorească la o vârstă fragedă cu Alexandru Ionescu Bujor, un afacerist bogat. Căsnicia s-a încheiat când Bujor a dat faliment şi a rămas sărac.
A vrut să fie actriţă
Tita a început să participe la concursuri de frumuseţe şi destinul ei s-a schimbat în 1926, când a câştigat titlul de Miss România. A căpătat un alt statut, uşile saloanelor celebre i s-au deschis şi, în viitor, părea să o aştepte o strălucită carieră în actorie. Tânăra şi-a încercat norocul în lumea filmului. ”A încercat vreme de trei ani o carieră de actriţă la Berlin, fără succes. În 1929-30 a jucat la teatrul Regina Maria în două piese, roluri secundare”, notează istoricul Stelian Tănase pe blogul său.
Citeste mai mult: https://identitatea.ro/povestea-divei-otravite-miss-romania/