fbpx

Vă propun un traseu interesant în zona Buzăului, o combinație între un loc mai puțin cunoscut și unul arhicunoscut, ambele deosebit de frumoase. Este vorba de tabăra de sculptură în lemn Meledic, de lângă lacul cu apa dulce situat pe un munte de sare și de eructațiile pământului de la Vulcanii Noroioși.

Platoul Salin Meledic din Manzalesti mi s-a parut interesant in primul rand pentru ca, se pare ca pe acest platou ar fi trebuit sa fie construit initial Castelul Peles, dar din motive necunoscute de mine, stiti foarte bine unde a fost construit. Interesant este si faptul ca lacul cu apa dulce de aici este situat pe un munte de sare. O explicatie a acestui fenomen este existenta unui strat argilos care acopera muntele de sare si care nu permite contactul cu apa dulce.

Aici ca si la Magura, Oarba de Mures si Naeni a fost organizata in trecut o tabara de sculptura, dar de data aceasta e vorba de sculptura in lemn. Astfel ca aceste sculpturi amplasate pe marginea lacului si pe platou au transformat locul deja pitoresc intr-unul aparte, de care o sa ramai pe veci fermecat. Am admirat aici sculpturi din lemn interesante, o fata cu ulcior, un voievod, un dac, personaje fantastice, s.a.m.d.

Sursa: https://identitatea.ro/platoul-salin-meledic-si-vulcanii-noroiosi/

 


Like it? Share with your friends!

Forza România
test