fbpx

România este o țară care are multe de oferit din punct de vedere turistic. Indiferent de preferințe, fie că vorbim de turismul de aventura, agroturism, cel cultural sau estival, oferta turistică a României acoperă un spectru larg de activitați și obiective turistice. Frumusețea locurilor din România este recunoscută peste hotare și în fiecare an, sute de mii de turiști din toate colțurile lumii vin să descopere farmecul țării noastre și atracții unice în lume. Iată mai jos o lista cu obiective turistice fascinante din România de care probabil nici tu nu ai știut până acum.

In judetul Alba, la doar 3 kilometri de Sebes, un loc unic in Europa isi intampina vizitatorii cu forme deosebite, sapate de natura in stanca. Rapa Rosie mai este cunoscuta si sub denumirea de Canionul Romaniei si este o rezervatie geologica cu pereti abrupti, de peste o suta de metri inaltime si o culoare rosiatica ce iti fura privirea. Privelistea panoramica asupra Rapei Rosii este incredibil de frumoasa, iar in zilele ploaioase, de pe stanca se preling siroaie rosiatice de apa. Privita de la distanta, Rapa Rosie seamana cu o orga uriasa.

Natura a creat locuri minunate in Romania si a sapat in stanca forme spectaculoase, precum cele din Masivul Piatra Craiului. Pe traseul La Lanturi poate fi admirat un astfel de loc. Este vorba despre Portile de la Zaplaz, niste gauri sapate in munte. Oricare turist ajunge in zona nu conteneste a se intreba oare cum a fost posibil ca natura sa creeze o astfel de minunatie. La Portile de la Zaplaz poti ajunge pornind de la Refugiul Spirlea pe traseul La Lanturi.

Sursa: https://identitatea.ro/obiective-turistice-din-romania/

Like it? Share with your friends!

Forza România
test