fbpx
Group of Asian teenage girls having party celebrating on beach, friends happy drinking beer on beach at sea when sunset in evening. Outdoor activity friends travel holiday vacation summer concept.

Deși pandemia ne-a învățat că planurile pe termen lung pot fi date peste cap în orice clipă, tot ea ne-a învățat să apreciem fiecare clipă frumoasă pe care o trăim. Deja ne-am obișnuit cu faptul că vara restricțiile se relaxează, iar anul acesta se vehiculează din ce în ce mai des că vom scăpa de tot de acest coșmar, astfel avem liber la distracție. Întocmai ca vara trecută, acest sezon estival ne-a pregătit o serie de evenimente pe care nu avem voie să le ratăm.

De câțiva ani încoace, România a devenit gazda unor festivaluri de toate felurile, pentru toate tipurile de muzică și oameni. Industria și programele au fost însă grav afectate de pandemie, dar ușor-ușor ele se pun pe picioare. Fie că vorbim de evenimente cu vechime, fie că avem în plan un festival nou, vara anului 2022 este una mare pentru doritorii de distracție și muzică bună.

SAGA Festival: 3-5 iunie

Prima ediție a festivalului din zona ROMAERO București a avut loc anul trecut în septembrie și a fost un adevărat succes. Iubitorii de muzică electronică s-au întâlnit cu artiștii lor preferați în trei zile de distracție.

Vara 2022 dă start sezonului de evenimente cu SAGA, care anul acesta va avea loc pe Arena Națională și în loc de septembrie, se va muta la începutul lunii iunie. Printre artiștii care vor veni se numără Marshmellow, Timmy Trumpet sau Afrojack, iar prețul unui bilet se clasează între 500 și 850 lei.

NOSTALGIA: 24-26 iunie

Suntem deja obișnuiți cu evenimentele marca Nostalgia unde răsună în difuzoare muzica anilor 80-90-00 și unde ne putem bucura de atmosfera aceea. Anii trecuți ne întâlneam cu DJ-ii Nostalgia fie la festivalurile mari, cum ar fi Neversea sau Untold, fie la petrecerile lor cum au fost cele de la Romaero, Constanța sau Calea Victoriei.

Anul acesta, invoația este că nu va exista decât un singur eveniment – Festivalul Nostalgia, care va ține trei zile și se va desfășura în zona Kiseleff din sectorul 1 al capitalei. Biletul în prezent poate fi achiziționat integral pentru toate zilele și costă 110 lei.

NEVERSEA: 7-10 iulie

De câțiva ani, vedeta litoralului Românesc este Neversea, festivalul de pe malul mării care aduce anual cei mai cunoscuți artiști ai momentului, de la DJ la oameni ai industriei hiphop sau pop.

Și anul acesta revine cu a 4-a ediție pe plaja Neversea din Constanța, unde fanii se vor putea bucura de apusurile și răsăriturile romantice, dar și de momentele de neuitat alături de prieteni. The Island of Dreams își deschide porțile pentru cele 4 zile de festival, pornind de la prețul de 570 lei.

Untold: 4-7 august

The Capital of Magic își deschide porțile anual de 7 ani pe Cluj Arena, pentru iubitorii de muzică electronică, dance, pop, hip-hop, techno și lista continuă.

Timp de 4 zile și 4 nopți, anul acesta, sute de mii de fani din întreaga lume vor păși în tărâmul magic din Cluj-Napoca să simtă spiritul distracției împreună cu cei mai în vogă artiști internaționali ai momentului și nu numai. Abonamentele deja cumpărate pentru edițiile trecute și nefolosite, trecute în categoria anytime, pot fi folosite în acest an. De asemenea, dacă nu aveți bilet, prețului unuia pornește de la 765 lei.

Pe lângă acestea, se mai anunță numeroase festivaluri precum Electric Castle, Summerwell sau Hustle.


Like it? Share with your friends!

Ioana

Simt că este nevoie să ne cunoștem țara: istoria, tradițiile, meleagurile și oamenii. Eu îmi doresc să ofer o direcție în călătoria spre descoperirea originilor noastre, o perspectivă nouă asupra acestora și mândrie că suntem români.