fbpx

Mă gândeam că problemele României ar putea fi rezolvate dacă s-ar găsi o clasă politică de doar o mie de oameni, dispuşi să îşi asume guvernarea.

E chiar aşa de greu să găsim în ţara asta, de 18 miliioane de locuitori, o mie de oameni care să întrunească câteva criterii? Astea ar fi, aşa- superficial- vreo nouă.

1. Să iubească România şi să le pese sincer de interesele ţării.
2. Să nu fie şantajabili de către alţii.
3. Să aibă bun-simţ şi simţul măsurii întru toate, inclusiv în linsul mierii care se mai scurge din borcanul bugetar.
4. Să fie oameni cultivaţi.
5. Să fie oameni pasionaţi de domeniile lor de interes.
6. Să fie sociabili şi oameni ai dialogului.
7. Să nu fie snobi.
8. Să se cunoască şi să se respecte între ei, chiar dacă sunt de orientări politice diferite.
9. Să aibă familii onorabile- nu cu potenţial de şantaj şi minusuri grave.

De ce o mie?

Păi să o luăm aşa: un guvern funcţionabil şi viabil ar trebui să aibă un premier, paisprezece ministere. Un minister ar trebui să aibă un număr de maximum 4 secretari de stat. Deci echipajul complet pentru două cabinete ministeriale ar trebui alcătuit din 150 de persoane- 75 de fiecare guvern.

Mai adăugăm 84 de prefecţi şi subprefecţi pentru fiecare guvern- deci 168 pentru două guverne care să se alterneze. Deci, până acum avem 318 oameni.

Un Parlament bun pentru România ar trebui să aibă 319 deputaţi- 300 aleşi şi 19- gluma aia proastă cu „minorităţile naţionale”, şi 101 senatori (ca să fie 420 de parlamentari cu totul). Să spunem că nu toţi trebuie să fie oameni perfecţi- au şi ticăloşii drept constituţional la reprezentare.

Să zicem că sunt 75 la sută. Asta ar însemna 315 parlamentari care să fie propuşi pe locuri eligibile pentru că sunt o elită şi nu pentru că sunt în cine ştie ce „combinaţii” sau pentru că pur şi simplu sunt prostănacii câte unei familii de bişniţari milionari şi trebuie să aibă şi ei un statut social-politic.

Şi aşa am ajuns la cifra de 633 de persoane.


Citeste mai mult: https://identitatea.ro/o-mie-de-oameni-care-ar-putea-salva-romania/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test