fbpx

De cele mai multe ori, întoarcerea din vacanţă este momentul în care încântarea şi relaxarea trăite timp de câteva zile sunt înlocuite cu lipsă de motivaţie şi tristeţe. Acestea din urmă sunt resimţite de o parte dintre călători atunci când îşi pregătesc bagajele pentru a reveni acasă, la locul de muncă sau la şcoală şi chiar câteva zile după.

Echipa din spatele motorului gratuit de căutare a ofertelor de călătorie la nivel global momondo a fost curioasă să afle cât de puternic simt mai mulţi călători din diferite ţări şi continente nostalgia post-vacanţă şi, totodată, cum o gestionează. Conform studiului, aproape un sfert dintre aceştia (24%) îşi fac planuri pentru următoarea vacanţă, motiv pentru care specialiştii din spatele momondo.ro dezvăluie care sunt zece cele mai ieftine destinaţii la final de 2018 pentru care îţi poţi  pregăti bagajele din nou.

Românii sunt mai puţin predispuşi la nostalgia post-vacanţă decât polonezii şi britanicii

Ultimele zile de vacanţă, pentru mai mulţi călători din întreaga lume, pot fi echivalentul ultimelor raze de soare de vară de dinaintea venirii toamnei. La nivel global, 48% dintre călători au declarat că au avut până acum parte de sentimente de tristeţe, deprimare, melancolie după ce s-au întors din vacanţă. Printre respondenţii care simt cel mai puternic asta se numără polonezii (63%), fiind urmaţi de britanici (62%) şi de columbieni (60%).

Pentru călătorii românii, procentajul este asemănător cu media globală: aproximativ jumătate (49%) au declarat că se simt deprimaţi după ce revenim din vacanţă, dintre care 54% sunt femei, în special cele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani. Momente la fel de intense le sunt, totodată, familiare călătorilor din Canada, Coreea de Sud, Rusia.

La polul opus, cei care se simt mai puţin întristaţi sau deprimaţi atunci când li se încheie perioada de concediu sunt călătorii din ţările vestice şi de nord, precum Olanda (31%), Danemarca (34%), Germania (35%), Austria (36%).


Citeste mai mult: https://identitatea.ro/antidotul-preferat-pentru-a-depasi-nostalgia-post-vacanta/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test