fbpx

Undeva, în inima Munţilor Siriu, cerul se oglindeşte într-un lac legendar. De ochiul de apă ascuns privirilor curioşilor se leagă poveşti despre care oamenii locurilor spun că au un sâmbure de adevăr. Lacul Vulturilor, format la peste 1.400 de metri altitudine, se află într-o zonă puţin cunoscută de turişti, cu peisaje sălbatice.

Lacul Vulturilor sau ”Lacul fără fund” se găseşte pe partea estică a versantului Mălâia, la altitudinea de 1.420 metri, în Munţii Siriului. Este un lac periglaciar, aflat pe suprafaţa comunei Chiojdu, judeţul Buzău.

Drumul din Chiojdu până la ”Lacul Vulturilor” are 27 de kilometri. Îl poţi parcurge pe jos, în şase ore sau, dacă ai maşină de teren puternică, în aproape trei ore poţi ajunge pe creste. Drumul este accidentat şi pune la grea încercare maşinile.

Trebuie să fii atent la marcaje, pentru că poţi oricând să pierzi drumul, prea puţin umblat. Către creste copacii se răresc şi ţi se arată privirii culmile dezgolite în toată splendoarea lor. Drumul trece prin Poarta Vânturilor, locul unde se întâlnesc curenţii de aer puternici de pe toate crestele.

De cealaltă parte a Vârfului Mălâia, la 1.400 de metri altitudine, este ”Lacul Vulturilor”. De lângă lac poţi admira vulturii şi caprele negre, iar crestele oferă un peisaj sălbatic de neuitat.

De peste trei decenii, ghidul turiştilor care se încumetă să urce pe Mălâia este pădurarul de la cantonul de lângă lac. Nea Teodor Cârdei le spune călătorilor totul despre luciul de apă misterios.

„A venit un neamţ la vânătoare şi i-am zis că îmi pare rău că drumul este aşa de prost. Ştiţi ce mi-a spus? Că atunci când o să avem drumuri bune, nu o să mai avem capre negre”, a spus pădurarul.


Citeste mai mult: https://identitatea.ro/lacul-fara-fund-din-romania-un-loc-incarcat-de-legende/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test