fbpx

Cel mai mare planetariu din Romania si un proiect unic in Europa si-a deschis portile pasionatilor de astronomie, la Gradina Zoologica din Brasov.

Dotat cu un ecran sub forma de cupola cu o deschidere de aproximativ 14 metri, dublu fata de alte constructii similare din tara, planetariul din Brasov pune la dispozitia vizitatorilor 105 locuri, dintre care doua pentru persoane cu dizabilitati, aceasta fiind, de asemenea, cea mai mare capacitate din Romania pentru un planetariu.

Imobilul este prevazut cu un lift, pentru a facilita accesul persoanelor in scaun rulant. Potrivit conducerii Gradinii Zoologice din Brasov, este singurul planetariu din Europa aflat in incinta unei gradini zoologice.

Sala in forma de amfiteatru cu o inclinatie de 23,5 grade, asemenea axei Pamantului, invita la o fascinanta calatorie in lumea astrilor.

Pe langa explorarea spatiului cosmic, vor fi proiectate si documentare cu viata de pe Terra, din jungla pana in adancul oceanelor, iar cei mici vor putea urmari desene animate educative. Primaria Brasov a promis ca vor putea fi vizionate aici, in timp real, chiar si diverse fenomene astrologice.

Citește mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/la-brasov-s-a-deschis-cel-mai-mare-planetariu-din-romania-un-proiect-unic-in-europa/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test