fbpx

Studenții români nu stau degeaba nici de această dată! Asociația Studenților din Universitatea București dă astăzi startul proiectului ASUBFest+, eveniment de tradiție pentru ei, care vizează dezvoltarea tinerilor prin activități ce au în prim-plan arta, sportul, educația non-formală și protejarea mediului înconjurător.

Perioada studenției este una dintre cele mai frumoase momente din viața unei persoane. Este perioada în care legi cele mai strânse prietenii și în care faci trecerea de la adolescentul dezorientat la adultul responsabil care vei fi de acum încolo. Un rol important îl are și l-a avut întotdeauna voluntariatul, activitate care prinde din ce în ce mai tare și în România. Universitățile dispun de asociații proprii, unde studenții muncesc cu drag și spor.

Este și cazul celor din Universitatea București, care astăzi dau start proiectului ASUBFest+. Ediția de anul acesta se va desfășura în perioada 7-17 aprilie și include o serie de activități dedicate studenților din orice facultate, care își doresc niște experiențe de neuitat. Tinerii vor veni aici pentru a-și îmbunătăți anumite abilități, a cunoaște oameni noi cu interese comune sau pur și simplu să aibă parte de niște timp petrecut într-un mediu prietenos și hazliu.

Programul de anul acesta este foarte diversificat și realizat în așa fel încât fiecare student să-și poată găsi locul și activitatea favorită. Proiectul debutează azi cu Seara Multiculturală, ce va avea loc la Casa Universitarilor și urmărește prezentarea unor culturi diverse, alături de bucate și obiceiuri ale acestora.

Aceasta este urmată de un Campionat de Șah care se va desfășura următoarea zi, iar weekend-ul este marcat de o serie de training-uri menite să formeze și să ajute studenții să înțeleagă și să utilizeze anumite concepte. În prima zi, ASUB și-a propus să lucreze la modul de raportare al studenților la anumite situații, în timp ce în a doua zi urmărește dezvoltarea unor cunoștințe în domenii de actualitate. Subiectele vizate sunt: sămbătă – Motivare și Încredere, și Gestionarea Emoțiilor; duminică: Social Media și Educație Financiară.

Săptămâna următoare va începe în forță, iar studenții pasionați de dezbateri vor putea participa la o Competiție de Debate, ce va avea loc la Centrul pentru Tineret al Municipiului București. Competiția se va organiza în parteneriat cu Clubul de Debate al Asociației Studenților în Științe Politice și Clubul de Argumentare de la Facultatea de Drept.

Următoarele zile de proiect vin cu o amosferă relaxantă. Astfel, marți voluntarii ASUBFest+ ne aduc Seara de Teatru, unde tinerii artiști de la UNATC I.L.Caragiale și Universitatea Hyperion vor juca piese din toate genurile.

Pe 13 aprilie, Grădina Botanică va găzdui Seara de Astronomie, unde tinerii sunt așteptați pentru a descoperi secretele corupurilor cerești și pentru alte surprize pregătite de organizatori. Studenții vor avea parte de proiecții cosmice, invitați speciali și observații astronomice, plus o atmosferă în ton cu tematica întregului proiect.

Nu în ultimul rând, joia le aduce pasionaților de stand-up comedy momentul oportun atât de a râde la glumele unor comedianți cunoscuți, cât și pentru a străluci în lumina reflectoarelor la formatul „una scurtă”. Seara de Open Mic se va desfășura la Mojo Club și promite tinerilor distracție cât cuprinde.

Iar pentru că studenții se distrează, dar pun și problema unor subiecte serioase, ziua de vineri aduce în program o conferință ce vizează orientarea în carieră. Acolo, cu ajutorul invitaților surpriză, se vor discuta teme precum sfera dezvoltării personale și profesionale ale acestora și implicit, viziunea lor despre unele etape ale vieții unui tânăr.

În weekend, studenții din Universitatea București se îndeamnă la mișcare și propun o serie de activiăți și competiții sportive. Sunt așteptați tinerii ce iubesc sportul, în frunte cu baschetul, tenisul de masă și crosul. Finalul proiectului vine cu o petrecere ce va avea loc în Centrul Vechi din București, unde toți studenții sunt invitați să petreacă împreună.

În perioada 8-17 aprilie, în campusul din Grozăvești, ASUB organizează Campania de Reciclare unde studenții sunt așteptați să colecteze selectiv deșeurile. Acolo vor fi amplasate containere pentru plastic, aluminiu și hârtie, iar gunoiul adunat va fi preluat de o firmă de salubrizare specială.

Pe tot parcursul proiectului, intrarea la activități va fi gratuită, însă vor exista urne pentru donații în sprijinul mamei unei studente de la Facultatea de Istorie, care a fost despistată cu o formă rară de cancer și pentru care costurile unor tratamente sunt foarte ridicate. Mai multe detalii despre caz puteți afla aici.

De asemenea, participanții vor fi „vânați” de premii și surprize de-a lungul întregului proiect. Singura condiție de a putea lua parte la evenimentele din cadrul ASUBFest+ este aceea de a fi student în prezent. Programul detaliat și alte detalii găsiți pe pagina ASUBFest+.

Asociația Studenților din Universitatea București este o organizație non-guvernamentală ce anul acesta împlinește 23 de ani și singura organizație studențească constituită legal la nivelul Universității și recunoscută de către forurile superioare ca partener egal în procesul decizional.


Like it? Share with your friends!

Ioana

Simt că este nevoie să ne cunoștem țara: istoria, tradițiile, meleagurile și oamenii. Eu îmi doresc să ofer o direcție în călătoria spre descoperirea originilor noastre, o perspectivă nouă asupra acestora și mândrie că suntem români.