fbpx

Din păcate, Sălajul nu este considerat un județ turistic, deși este o mare nedreptate. Spre deosebire de alte zone ale țării, mult mai vizitată de turiști, Sălajul este pe nedrept lăsat într-un con de umbră. Cu toate acestea, cei care ajuns prin aceste locuri descoperă un ținut plin de frumusețe, și care ar merita să fie mai mult valorificat. Una dintre frumusețile naturale ale Sălajului este și Grădina Zmeilor, o rezervație unică în Europa.


Mândria Sălajului

Ajuns la Sălaj, sau prin zonă, nu ai cum să ratezi tocmai Grădina Zmeilor. Un loc care, numai prin numele său parcă îți pune imaginația la încercare și începi să creezi propriile legende. Iar dacă ai ajuns în aceste locuri aparte, vei înțelege imediat că alt nume nici nu i se potrivea. Aflată la marginea localității Gâlgâu Almașului din comuna Bălan, Grădina Zmeilor este o rezervație naturală geologic și peisagistică, și poate fi considerată, pe drept cuvând, drept ”mândria Sălajului”.

Forme bizare

Cele mai bizare forme pe care natura le-a putut zămisli parcă și-au dat întâlnire în Grădina Zmeilor. Se observă coloane, metereze, poduri, ciuperci, unele având înăltimi care trec de 10 metri. Nici măcar nu te mai miri atunci când afli că toate poartă anumite denumiri ce li se potrivesc perfect. Aici vei găsi Zmeul și Zmeoaica (doar ești în Grădina Zmeilor), dar și Moșu, Călugărul, Sfinxul, Căpitanul, Soldații, ba chiar și Eva se regăsește aici. Simți cum nu mai ai răbdare și vrei să afli imediat legendele care stau la baza acestor nume neobișnuite pentru niște stânci.

Sursa: https://identitatea.ro/gradina-zmeilor-din-salaj/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test