fbpx

Un film de promovare în Brazilia a satului Voșlăbeni, realizat de un ghid turistic din Harghita și de o actriță braziliană, a fost lansat oficial, cu prilejul începerii Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

Corneliu Țepeluș este originar din satul harghitean Voșlăbeni, sau Voșlobeni, cum îi spun localnicii, a trăit mult timp în Canada și SUA, iar de câțiva ani este instructor de schi în timpul iernii și ghid turistic pe timp de vară. Iubitor al locurilor natale, Corneliu a adus în Harghita turiști din toată lumea și a promovat tot timpul frumusețile zonei, cultura și tradițiile de aici.

Pe actrița braziliană Jaqueline Novak, din orașul Curitiba, a întâlnit-o anul trecut, în Poiana Brașov, la schi, și a aflat că este impresionată de Transilvania, de mitul lui Dracula, de legendele locului sau de castele din zonă. Harghiteanul i-a prezentat tinerei actriței o parte a atracțiilor turistice din Transilvania și pentru că i-au plăcut foarte mult Jaqueline a revenit în primăvara acestui an pentru a descoperi locuri, oameni, tradiții, povești. Așa s-a născut ideea de a realiza un film de promovare în Brazilia a satului Voșlăbeni, unde s-a născut Corneliu și care a fascinat-o pe Jaqueline din primul moment.

Îmbrăcată într-o ie românească, Jaqueline prezintă în limba portugheză locurile reprezentative din sat, de la biserica ctitorită în 1864, până la fântâna din localitate, care este considerată și vatra satului, dar și frumusețile naturale ale zonei.


Citeste mai mult: https://identitatea.ro/film-de-promovare-brazilia-unui-sat-romanesc/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test