fbpx

12 Motive să îți petreci sărbători de poveste în România


Sărbători de poveste în România – așa poți numi luna decembrie la noi în țară, în pragul iernii, cu obiceiuri și tradiții unice, cu un farmec aparte al sărbătorilor! Dacă nu v-am convins, vă prezint douăsprezece motive pentru a vă petrece sărbătorile de iarna în România, în orice colț al țării:

1. Doar în România puteți petrece sărbători de poveste o lună întreagă! Luna decembrie începe cu o minivacanță, cu sărbătoarea Sfântului Andrei, ocrotitorul țării noastre. Sfântul Andrei a predicat și a încreștinat Scytia (Dobrogea de azi). Astăzi, creștinii pot ajunge la Peștera Sfântului Andrei din Dobrogea, unde există o mică biserică, cu patul Sfântului Andrei, sculptat în piatră, unde se odihnea, loc, despre care se spune, că poate face minuni.

2. Ziua Națională a României, ce se sărbătorește pe 1 Decembrie dă startul lunii cadourilor și a sărbătorilor de iarnă. Pe 1 Decembrie este sărbătorită Marea Unire din 1918, de la Marea Adunarea Națională din Alba Iulia. În fiecare an, în marile orașe ale țării, și cu tradiție în Ardeal, la Alba Iulia, se sărbătorește Ziua României cu mare fast, reprezentații ale Armatei Române, dansuri populare și cu nelipsita fasole cu ciolan.

3. Sărbătorile de iarna în România sunt întregite de târgurile de Crăciun, pline de farmec din marile orașe ale țării. Puteți vizita târguri de Crăciun în București, Timișoara, Sibiu, Brașov, Cluj Napoca, Oradea. Sunt deschise începând cu 1 Decembrie și puteți descoperi bucate alese, gospodari cu produse 100% tradiționale și colinde populare românești. Printre cele mai deosebite preparate amintim: cozonaci, plăcinte întinse de Turnu, sărmăluțe, cârnați, afumături și preparate tradiționale din porc, brânzeturi, zacuscă, dulcețuri de casă și vin fiert.

4. Doar în România pregătirea pentru sărbătorile de iarnă durează cel puțin o lună. Gospodinele curăță casele, spală covoarele, pentru a intra în Noul An cu o casă curată. Casele sunt împodobite cu cusături înflorate și se pregătesc mâncăruri tradiționale. De Ignat (20 decembrie) este Ziua Tăierii Porcului la români, unde se poate participa la tăierea, prepararea cărnii și la gustarea bunătăților. De asemenea, ”pomana porcului” este nelipsită, unde se prepară mămăliguță cu brânză și tocană din carnea preparată, un deliciu pentru participanți.

Αποτέλεσμα εικόνας για De ce să-ți petreci sărbătorile de iarnă în România


Citeste mai mult: https://identitatea.ro/de-ce-sa-ti-petreci-sarbatorile-de-iarna-romania/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test