fbpx

Interesant este cum România se afirmă în multe domenii, reușind să ajungă renumită în rândul țărilor de peste hotare. De-a lungul trecerii anilor, aceasta nu a încetat de a se remarca prin evenimente, locuri și oameni. Deși mulți consideră  nesemnificative unele aspecte legate de această țară, ei bine…trebuie să știi că nimic din ceea ce se întâmplă în România nu trece neobservat. S-a clasificat încă de la începuturi în clasamentele mondiale și continentale, fiind astfel recunoscută în fața multor naționalități. Nume mari ne-au dus numele de România peste hotare, cum și locurile și peisajele deosebite au făcut din această țară o adevărată capodoperă.

Trebuie remarcat și faptul că, pe lângă toate acestea, România ne surprinde și cu fauna sa bogată, având specii de animale rare și poate chiar unice. Încă un lucru cu care aceasta se remarcă în fața întregilor națiuni. Care sunt animalele ce au ales pământul românesc pentru a conviețui?

Cel mai mare mamifer terestru din Europa se regăsește și în România și acesta este reprezentat de zimbru.

Cel mai mare șarpe din România se numește Balaurul Dobrogean și poate atinge lungimi de 2,5 metri.

Cei mai mulți urși bruni și lupi din Uniunea Europeană se găsesc în lanțul muntos al țării.

Dihorul pătat este un animal, care mai poate fi găsit doar pe teritoriul românesc. Acesta poate fi regăsit în zonele aride și de stepă din zonele Dobrogei. Se mai găsesc doar 500 de exemplare.

Peste 50% din speciile de păsări din Europa se regăsesc în Delta Dunării.

Morunul a fost cel mai mare peste prins vreodată din apele Dunării. Acest eveniment avea loc în anul 1890, peștele având o greutate de circa 600 de kilograme.

Pelicanii albi sunt de asemenea în număr foarte mare doar pe teritoriul țării din întreaga Europa.

Hoinarul este o pasăre declarată monument al naturii, pe continent fiind doar 5000 de perechi. În România se regăsesc anual 1-2 păsări în zona Dobrogei.

Cea mai mare felină din Europa trăiește pe teritoriul țării. Râsul este un animal ocrotit de lege și este interesant cum în România există 1300 de exemplare, cele mai multe de pe întregul continent.

Cerbul lopătar este animalul spiritual de pe pământul românesc. Este un mamifer bine conformat, riguros și falnic. Legăturamitologică a acestuia cu lumea de sus se explică prin identificarea coarnele sale lungi și rămuroase cu razele soarelui și crengile copacilor.

Gâsca cu gât roșu este o adevărată frumusețe, dar care din păcate este pe care de dispariție. Exemplare au fost găsite în zona de coasta a României și în nordul Bulgariei. Sunt văzute adesea pe lacul Techirghiol.

Hamsterul românesc este specific doar țării noastre. Însă, din cauza agriculturii intense, multe exemplare dispar anual.

Acestea sunt câteva dintre curiozitățile despre fauna României. Este cert că aceasta dispune de exemplare unice și frumoase, ce reușesc să supraviețuiască pe teritoriul ei. Sunt animale care necesită a fi protejate și respectate de oameni, fiind unice atât în România, dar cât și pe întregul teritoriu al Uniunii Europene.  


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.