fbpx

Lunile de primăvară sunt, în general, cele mai dificil de suportat de sistemul nostru imunitar. Vremea instabilă, în aparență călduroasă, nu se oprește din a ne păcăli, de aceea mulți oameni răcesc sau dezvoltă complicații la diferite nivele ale organismului.

Primăvara este perioada din an în care gripele și virozele sunt la ordinea zilei, cele mai vizate persoane fiind copiii, bătrânii sau cei cu un sistem imunitar foarte scăzut. Iar pentru că de multe ori este mai bine să prevenim decât să tratăm, este momentul oportun să pompăm în corpul nostru toate soiurile de vitamine și minerale.

Dar cum ar fi dacă ne-am trage aceste proprietăți din plantele pe care le găsim la tot pasul? De exemplu, păpădia este bogată în fibre, proteine și glucide, dar și în vitamine si minerale precum vitamina A, E, K, C si vitamine din complexul B.

Beneficiile păpădiei

În primul rând, păpădia întărește sistemul imunitar și acționează ca un scut împotriva răcelilor, virozelor sau gripelor. Multitudinea complexului de vitamine și minerale joacă un rol esențial în prevenirea acestor afecțiuni specifice perioadei.

Păpădia este principalul aliat în eliminarea toxinelor și a apei de la nivelul organismului, dar și de la nivelul pielii. Astfel, aceasta acționează direct în susținerea rinichiilor și a aparatului urinar, dar și în îngrijirea ficatului și prevenirea deteriorării acestuia. Astfel, ceaiul de păpădie ajută buna funcționare a acestora, prevenind bolile specifice precum infecțiile urinare, pietrele la rinichi sau problemele hepatice.

De cealaltă parte, la nivelul pielii, ceaiul de păpădie este aliatul împotriva acneei, dar și al celulitei, varicelor sau vergeturilor. Acesta acționează ca un antiseptic și antiinflamator, tratând atât traumatismele pielii ce au o cauză internă, cât și cele externe, precum eczemele, iritațiile, zgârieturile sau cicatricile. De asemenea, păpădia ajută la pierderea în greutate, contribuind la eliminarea surplusului de apă din organism.

Cum preparăm ceaiul?

Păpădia se găește în comerț, la cam toți producătorii de ceaiuri, însă este o variantă gratis prin care putem obține această plantă. Ea se găsește oricând, oriunde, de la străzile din orașe, la parcuri, păduri sau câmpii. Frunzele sale se salvează și se lasă la uscat, iar apoi se prepară ceaiul. La o cană de ceai avem nevoie de o linguriță rasă de păpădie.


Like it? Share with your friends!

Ioana

Simt că este nevoie să ne cunoștem țara: istoria, tradițiile, meleagurile și oamenii. Eu îmi doresc să ofer o direcție în călătoria spre descoperirea originilor noastre, o perspectivă nouă asupra acestora și mândrie că suntem români.