fbpx

Într-o vreme în care frumusețea chipului era obținută arareori în clinicile de chirurgie estetică și într-o perioadă (anii ′30 – ′40) în care s-au realizat producții cinematografice memorabile, de o mare valoare artistică, vizionate cu interes și în ziua de azi, printre starurile de la Hollywood se număra Sylvia Sidney (1910-1999), o tânără și înzestrată actriță cu origini românești.

În vara anului 1910 se năștea, în cartierul Bronx al metropolei New York, Sophia Kosow, cea care avea să devină peste două decenii una dintre cele mai admirate actrițe de la Hollywood, sub numele de Sylvia Sidney. Mama micuței Sophia era o croitoreasă originară din România, care, mai înainte să emigreze în „Țara tuturor posibilităților”, trăise la Bacău. Tatăl viitoarei stele a cinematografiei se născuse în Rusia. Căsnicia părinților Sophiei n-a durat prea mult. După divorț, mama acesteia s-a recăsătorit, cu un medic stomatolog pe nume Sigmund Sidney, care a înfiat-o pe micuță, aceasta dobândind numele său.

În ciuda frumuseții sale, Sophia (sau Sylvia) nu era o adolescentă prea comunicativă sau încrezătoare în sine. Totuși, simțea o puternică chemare către profesia de actor. În acest sens, fata s-a bucurat de suportul părinților săi, fiind înscrisă la o școală de artă dramatică și, încă de la începutul carierei, s-a străduit ca prestația sa scenică să fie impecabilă.

Date fiind talentul, perseverența, plus frumusețea sa nativă, nu a fost greu ca, în vreme ce se afla pe scenă, Sylvia Sidney să fie remarcată de către un profesionist de la Hollywood. La scurtă vreme, tânăra cu origini românești a ajuns în cetatea filmului american, unde calitățile sale actoricești și frumusețea sa răpitoare au ajutat-o să se impună, chiar în fața unor nume consacrate ale momentului.

Sursa: https://identitatea.ro/cum-ajuns-sylvia-sidney-fiica-unei-croitorese-din-bacau-una-dintre-cele-mai-dorite-actrite-de-la-hollywood/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test