fbpx

Știți de ce cred că avem în continuare un premier suspect? Ceea ce niciun alt stat european n-a trăit, cu excepția Italiei, pe care nu știu dacă ar trebui să ne-o dorim ca exemplu politic.

Stiti de ce Victor Ponta rezista si, in opinia mea, va mai rezista pana cand jocurile din PSD vor fi facute si va exista un inlocuitor din mers, larg acceptat in partid si in coalitie, astfel incat partidul sa ramana la guvernare?

Stiti de ce Justitia este in real pericol de a fi infranta de o coalitie penala care nu are de pierdut decat un singur lucru si anume libertatea?

Stiti de ce din timp in timp induram cate o mostra de aroganta extrema, cate o smetie scapata intr-un moment aprins de extrema sinceritate, asa cum ni s-a intamplat in cazul fostului ministru Ioan Rus pentru care familiile romanilor plecati la munca in strainatate sunt alcatuite din sotii curve si copii golani?

Eu cred ca toate acestea se intampla pentru ca le induram. Si cred ca le vom tot indura cat timp vom fi, ca sa o parafrazez pe Ana Blandiana, “un popor vegetal”, cu unele exceptii precum aceea din noiembrie 2014.Pe Victor Ponta, in actuala configuratie parlamentara, Opozitia nu il poate obliga sa plece. Nu are matematic cum, mai ales daca Puterea isi leaga parlamentarii de scaune la votul motiunii de cenzura.Pe Victor Ponta nu il pot scoate din Palatul Victoria ambasadele si cancelariile straine. Multi s-au intrebat suparati de ce reactia externa nu e mai dura. A raspuns intr-un interviu pentru Ziare.com presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum: “este un lucru care apartine culturii politice a fiecarei tari, astfel incat ramane o chestiune ce tine exclusiv de politica interna a Romaniei”.Da, e o problema de politica interna. Sigur ca, dupa cum spune dl Krichbaum, impiedicarea Justitiei prin imunitatea inteleasa ca scut se va reflecta in MCV si probabil de la Schengen ne putem lua adio. Sigur ca investitorii seriosi nu au cum sa aiba incredere intr-o tara al carei premier e suspect de evaziune, spalare de bani si fals. Si vom deconta probabil economic aceasta situatie. Deja efectele pe cursul de schimb se vad. Probabil vom experimenta o izolare in UE.


Citeste mai mult: https://identitatea.ro/cine-suntem-vrem/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test