fbpx

Cu toții știm că româncele sunt unele dintre cele mai frumoase femei de pe întreg mapamondul și merită să ne mândrim cu ele peste meleaguri străine. De-a lungul timpului, ele s-au făcut remarcate și prin talent, nu numai prin chipurile lor superbe și siluetele voluptoase. Întocmai, Nadia Kujnir-Herescu, cunoscută sub numele de Nadia Gray, s-a remarcat în ochii străinilor, atât prin frumusețea și sexualitatea sa răpitoare, cât și prin talentul său actoricesc.

Superba actriță se naște în noimebrie 1923, la București, în familia unui tată rus și și a unei mame basarabence. Aceasta face cunoștință cu teatrul când avea 15 ani, debutând pe scena elegantului Majestic. Întâmplarea a făcut ca tânăra să se îndrăgostească iremediabil de arta scenică, devenind visul ei suprem.

Nadia a reușit să fure inimile unora dintre cei mai rafinați și doriți bărbați ai vremii, printre care și scriitorul Ionel Teodoreanu. Acesta o întâlnește pentru prima oară pe frumoasa actriță în 1938, proaspăt mutat la București, unde avea să cadă în mrejele unei iubiri, din păcate, neîmpărtășite. Ba mai mult, Nadia nici măcar nu a răspuns vreodată la vreuna dintre scrisorile trimise în disperare de cunoscutul scriitor.

După cel de-Al Doilea Război Mondial, în timpul unui zbor, Nadia se îndrăgostește de pilotul avionului în care se afla, nimeni altul decât aristocratul Constantin Cantacuzino, cunoscut drept Bâzu, și membru al uneia dintre cele mai puternice și influente familii din România. Cei doi se vor căsători în anul respectiv și vor trăi o poveste de dragoste extraordinară.

Bâzu era și pilotul Anei Pauker, reușind astfel să-i dea avânt Nadiei în Italia pentru a-și consolida cariera cinematografică. Dupa instalarea oficială a regimului comunist în România, se vor refugia împreună la Paris, unde talentul Nadiei avea să prindă contur în ochii profesioniștilor francezi și nu numai.

Debutul în cinematografie îl va avea în 1948, când va primi rolul în „L’Inconnu d’un soir”, în care joacă alături de Claude Dauphin. Apoi, treptat artista va fi chemată atât în roluri principale, cât și secundare în peliculele vremii. Apogeul carierei sale îl are totuși cu rolul său din „La Dolce Vita”, unde interpretează o damă de societate ce își celebrează statul de femeie proaspăt divorțată. Scena de striptease din finalul operei semnate de Federico Fellini a consacrat industria filmelor din timpurile repsective.

Povestea de dragoste dintre Nadia și Constantin Cantacuzino se sfârșește la finalul anilor 60, când pilotul va muri. Câțiva ani mai târziu, actrița se va căsători cu Herbert Silverman, un avocat american, stabilindu-se peste Ocean.

După o carieră unde a interacționat cu nume mari precum Audrey Hepburn sau Frank Sinatra, aceasta se retrage, devenind organizatoarea unor petreceri fastuoase și a unor seri de cabaret recunoscute. Nadia se sfârșește din viață la vârsta de 70 de ani, lăsând în urmă o carieră grandioasă și o poveste de viață extraordinară.


Like it? Share with your friends!

Ioana

Simt că este nevoie să ne cunoștem țara: istoria, tradițiile, meleagurile și oamenii. Eu îmi doresc să ofer o direcție în călătoria spre descoperirea originilor noastre, o perspectivă nouă asupra acestora și mândrie că suntem români.