fbpx
aerial view of Rasnov Fortress. Brasov, Transylvania, Romania

Cu siguranță mulți dintre noi au o afinitate pentru latura monarhică, istoria țării sau aspectele ce dau aura de fantasy acestor meleaguri. Printre cele mai potrivite locuri care să ne transpună în zona aceasta se numără cele mai frumoase cetăți din țara noastră.

Cetățile sunt așezări cu rol militar, de apărare, amplasate în diferite zone și se diferențiază de castele prin faptul că nu reprezintă doar o reședință monarhică. În România se găsesc numeroase cetăți și se află la mare căutare de turiștii însetați de cultură.

Cetatea Sighișoarei

Sighișoara este un oraș-monument intrat în patrimoniul UNESCO în anul 1999. Prima mențiune referitoare la această zonă are loc în anul 1280 sub numele de Castrum Sex, lucru care atestă existența unei așezări. Astfel, cetatea s-a dezvoltat treptat și a ajuns astăzi să fie una dintre cele mai frumoase de pe teritoriul nostru.

Pot fi observate și azi cele 9 turnuri ale cetății: Turnul cu Ceas, cel mai cunoscut și grandios, care poate fi vizitat , turnurile tăbăcarilor și croitorilor, fierarilor și cojocarilor, al cizmarilor și măcelarilor și al frângherilor și cositorarilor. Nu mai există însă turnul țesătorilor, lăcătușilor, al dogarilor și al bărbierilor.

Pe lângă frumoasa cetate, alte obiective turistice în Sighișoara mai sunt și Scara Acoperită și Biserica din Deal.

Cetatea Râșnov

Cetatea se află în apropierea orașului Brașov și datează încă din secolul al XIV-lea. Aceasta servea drept așezare pentru locuitorii vremii, având două curți: una interioară, unde se aflau casele oamenilor ce purtau denumiri precum casa preotului sau casa profesorului, și una exterioară unde pășteau animalele. Cetatea a avut un rol important de apărare, în special în invaziile tătare.

De asemenea, pe lângă turiști, multe producții cinematografice s-au turnat în aceste două cetăți, având un rol important în industria aceasta, atât pe plan național, cât și internațional.


Like it? Share with your friends!

Ioana

Simt că este nevoie să ne cunoștem țara: istoria, tradițiile, meleagurile și oamenii. Eu îmi doresc să ofer o direcție în călătoria spre descoperirea originilor noastre, o perspectivă nouă asupra acestora și mândrie că suntem români.