fbpx

Bucureștiul este un oraș plin de surprize, de emoții și de viață, chiar și în locurile pe unde nu trece nicio persoană. Conexiunea omului cu natura se poate realiza prin diverse moduri, fiind necesară pentru bunăstarea noastră. Mulți bucureșteni sau vizitatori aleg să își petreacă timpul în parcuri. Astfel, vom vedea pe aleile acestora persoane de toate vârstele, de la bebeluși în cărucioare și tineri îndrăgostiți, la adulți în pauzele de la job sau bătrânei ieșiți la promenadă.

Parcul Regele Mihai I

Parcul Regele Mihai I, cunoscut sub fostul nume de Herăstrău, este printre cele mai întinse parcuri de pe teritoriul României și a fost construit la începutul secolului trecut în jurul lacului Herăstrau, ce face parte din lanțul de lacuri antropice al râului Colentina.

Parcul este amplasat în zona de nord a capitalei și este delimitat de bulevarde renumite, precum Kiseleff sau Aviatorilor, dar și de puncte turistice importante precum Arcul de Triumf sau Casa Scânteii. Parcul Regele Mihai I a fost declarat monument istoric și surprinde o raritate în domeniu botanic, anume salcâmul japonez.

Printre cele mai frumoase atracții din acest parc se numără:

  1. Grădina Japoneză
  2. Insula Trandafirilor
  3. Plimbările cu vaporașul pe lac
  4. Teatrul de Vară
  5. Lacul Herăstrău
  6. Terasele de pe malul apei
  7. Roaba de Cultură

Parcul Alexandru Ioan Cuza

Cunoscut și sub numele de IOR, de la Întreprinderea Optică Română aflată în zonă, parcul Alexandru Ioan Cuza se află în sectorul 3 al capitalei și reprezintă unul dintre cele mai frumoase locuri verzi din oraș. Amplasat în jurul lacului Titan, parcul este de o frumusețe și o curățenie extraordinară.

Lacul Titan este despărțit de podul Liviu Rebreanu în două părți: Titan 1 și Titan 2. De asemenea, pe suprafața lacului se află cinci insule: Pensionarilor, Câinilor, Pescarilor, Rațelor și Artelor.

Parcul este un paradis pentru cei care caută o oază de liniște, dar și pentru cei pasionați fie de sport, fie de natură. Întâlnim în parc numeroase grădini sau animale ce pot fi admirate, precum fazani sau păuni. De asemenea, dacă te afli la o plimbare și simți că ți se face foame, parcul are intrare directă în incinta mall-ului Park Lake.


Like it? Share with your friends!

Ioana

Simt că este nevoie să ne cunoștem țara: istoria, tradițiile, meleagurile și oamenii. Eu îmi doresc să ofer o direcție în călătoria spre descoperirea originilor noastre, o perspectivă nouă asupra acestora și mândrie că suntem români.