Cel mai nemilos polițist din istoria României. Tâlharii, corupții sau proxeneții înghețau când îi auzeau numele


Imediat după cel de-al II-lea război mondial, în România bandele de tâlharii, proxeneții şi corupții făceau legea. Tot atunci a apărut Justiţiarul, o adevărată legendă a sistemului polițienesc, supranumit și „Comisarul de Fier”.

Criza de natură politică, socială şi economică a cuprins întreaga țară. Cea economică a dus la dezvoltarea contrabandei.

Cartiere precum Rahova, Ferentari, Petru Ispirescu sau Sebastian erau rău famate. În acestea se găseau cuiburi de hoţi, proxeneţi şi bandiţi.
Tot atunci s-a născut o adevărată legendă a poliţiei, un justiţiar desprins parcă dintr-un scenariu de film. Se numea Eugen Alimănescu, personaj controversat, cunoscut drept ”Justiţiarul” sau ”Comisarul de fier”.

Alimănescu s-a născut în Slatina, judeţul Olt în anul 1916. Avea 7 clase şi a început să muncească ca lucrător necalificat la pepiniera din Drăgăşani. A urmat cursuri de contabilitate, calificându-se şi lucrând în acest domeniu la Institutul de Cooperaţie din Bucureşti.

A făcut armata pe front în cel de-al doilea război mondial. S-a remarcat, fiind decorat pentru bravură cu „Virtutea militară”.

Întors acasă și-a schimbat meseria din contabil în polițist. S-a angajat la Prefectura Poliţiei Capitale, fiind un simplu informator.

În doar câteva luni era avansat în Direcţia Specială a Poliţiei având funcţia de chestor.   Doar doi ani i-au trebuit să devină o adevărată legendă în cadrul Poliţiei. Şi-a format o echipă din 22 de tineri, numită „ECHIPA FULGER”, o trupă paramilitară antrenată pentru cele mai dificile misiuni şi pentru luptă armată de stradă.

Alimănescu se implica în lupte de stradă, folosea pistolul mitralieră şi revolverul şi rezolva cazuri ce păreau imposibile. ”Fiorosul tâlhar ”Buze dulci” şi trei complici ucişi într-o luptă cu echipa ”Fulger”, titra ziarul ”Momentul” în 1946. Aceeaşi publicaţie preciza că în doar 6 luni, Alimănescu reuşise să răpună 42 de bandiţi. Metodele sale de operare era însă extrem de brutale, dar pentru contemporanii săi perfect justificate.

Nu soma infractorii şi nu încerca să-i încătuşeze, pur și simplu îi executa. Știa că într-o țară coruptă infractorii ajung să-şi cumpere libertatea și să scape de puşcărie, de aceea prefera să-i ucidă. Îi provoca să scoate arma ca să motiveze că era în legitimă apărare.

„Eugen Alimănescu a găsit o metodă radicală de a scăpa Bucureştii de infractori. Cum îi prindea, el nu-l mai aresta. Îi împuşca pe loc. După care făcea raport că individul încercase să fugă de sub escortă, că nu se supuse la somaţii, că ripostase cu arma în mână şi aşa mai departe.”, explica Traian Tandin în ”Cazuri judiciare celebre”. Mai mult decât atât poza cu „trofeele”. Sunt imagini cu Alimănescu şi bandiţii împuşcaţi la picioarele brigăzii „Fulger”.

Grupul lui Alimănescu a stârpit banda lui ”Argintaru”. Banda era specializată în spargeri şi tâlhării , fiind formată din dezertori nemţi, infractori condamnaţi la moarte. Tot Alimănescu a pus capăt carierei lui Sandu Moise din Ferentari, un şef de bandă specializat în contrabandă, jocuri de noroc şi spargeri de locuinţe dar şi a grupului de spărgători conduşi de Gică Cioc.

A prins și membrii bandei lui Cairo infiltraţi în rândul Poliţiei, care furaseră peste 2 milioane de dolari din filialele Băncii Naţionale. Ca să nu ajungă în puşcărie Cairo şi Voinescu, doi membrii bandei, s-au împuşcat reciproc.

Cariera lui Alimănescu s-a sfârşit după ce a devenit indezirabil regimului comunist.  Alimănescu a fost  membru PCR încă de la intrarea în Poliţiei, dar a fost dat afară din partid fiind acuzat de crimă şi viol.

Lui Alimănescu i s-a imputat faptul că a violat femei şi că a ucis inclusiv oameni nevinovaţi sau infractori deja retraşi din activitate.

Conform unei alte versiuni Alimănescu a fost membru al Direcţiei Generale a Miliţiei având gradul de maior. A ajuns mai precis din 1949 omul comuniştior însărcinat cu stârpirea bandelor de partizani. A fost acuzat că a torturat oameni nevinovaţi, inclusiv femei pentru a afla unde se ascunde partizanii.

În cele din urmă a sfârşit la Canal ca infractor de drept comun. A murit în 1958.


Citește mai mult: https://infostiri.net/cel-mai-dur-politist-din-istorie-justitiarul-comanda-brigada-mortii-cu-recruti-invatati-sa-lichideze-infractorii/


Like it? Share with your friends!

What's Your Reaction?

Cute
0
Cute
Fail
0
Fail
Geeky
0
Geeky
Lol
0
Lol
Love
0
Love
OMG
0
OMG
Win
0
Win
Wtf
0
Wtf
hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
Yaaas
0
Yaaas
fun fun
0
fun
Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format