fbpx
The Palace of Culture edifice in Iasi . Fantastic evening scene summer cityscape of Iasi town, capital of Moldavia region, Romania, Europe

Dacă alegem turismul urban românesc, nu putem ignora Iașiul și poveștile sale. Acest oraș reușește să vrăjească fiecare călător ce pășește pe străzile sale și să îl trece pe acesta prin toate ramurile culturii românești. Fie că sunteți în căutarea unui loc plin de istorie, fie că vreți o atmosferă relaxantă și modernă, ori sunteți o fire doritoare de artă sau spiritualitate, Iașiul vă va îmbrățișa pe fiecare în parte. Mai jos puteți citi despre două dintre cele mai importante obiective turistice din Iași.

Palatul Culturii

Aflat în centrul orașului și reprezentând emblema acestuia, Palatul Culturii ne surprinde și ne încântă încă din prima clipă când îl zărim. Cu o arhitectură parcă scoasă din desenele animate cu prinți și prințese, este o plăcere să îl admirăm și ziua, dar și pe timp de noapte. Palatul a fost construit la începutul secolului XX, pe locul fostei curți domnești medievale, loc unde s-au întâmplat niște evenimente devastatoare. În prezent, Palatul Culturii poate fi vizitat de turiști și oferă acestora patru muzee: Muzeul de Artă ce cuprinde nume mari precum Toniza și Grigorescu, Muzeul Etnografic al Moldovei care deține cele mai frumoase straie populare, Muzeul de Istorie a Moldovei unde putem descoperi cele mai importante informații și Muzeul de Știință „Ștefan Procopiu” ce pune în evidență evoluția mijloacelor de comunicare. Pe lângă toate acestea, în cadrul Palatului Culturii se poate vizita și Turnul cu Ceas, de unde putem admira o superbă panoramă a Iașiului.

Catedrala Mitropolitană „Sfânta Cuvioasă Parascheva”

După cum știm, Biserica a fost un factor esențial în formarea poporului nostru, iar credința ortodoxă este în continuare un stâlp în viața noastră. Liniștea din lăcașele de cult ce se găsesc în România este inedită, iar acest lucru este demonstrat de Catedrala Mitropolitană din Iași. Ce o face să fie atât de căutată este faptul că moaștele Sfintei Parascheva se află aici, mulți credincioși venind pentru a se închina și a se ruga, locul fiind recunoscut pentru minunile ce se întâmplă. Pe lângă acest aspect, arhitectura neo-renascentistă este de o frumusețe rară și dispune de o curte superb amenajată. Aceasta se află la câteva minute de Palatul Culturii, pe aleea pietonală din centrul orașului.


Like it? Share with your friends!

Ioana

Simt că este nevoie să ne cunoștem țara: istoria, tradițiile, meleagurile și oamenii. Eu îmi doresc să ofer o direcție în călătoria spre descoperirea originilor noastre, o perspectivă nouă asupra acestora și mândrie că suntem români.