fbpx

Ce traseu poți parcurge ca motociclist în România? Ei bine, din fericire în țară există două minunate trasee, care spunem noi, sunt perfecte pentru grupurile de motocicliști. Dacă motorul este pasiunea ta și să călătorești face parte din plăcerile tale, nu trebuie să ratezi șansa de a parcurge unele dintre cele mai deosebite obiective turistice din țară. Renumite dincolo de granițe datorită frumuseții lor, Transalpina și Transfăgărășanul sunt două dintre emblemele României. Aspectul lor unic este de-a dreptul spectaculos, fiind perfecte pentru o escapadă cu motorul, dar și cu mașina desigur. Tot ce trebuie să faci este să te echipezi de drum și să fii pregătit pentru doza de adrenalină pe care aceste trasee le-o oferă turiștilor.

Transfăgărășanul este declarat ca fiind cea mai frumoasă stradă din lume, reușind să impresioneze călătorii din toate colțurile pământului. Aici vin anual sute de persoane, dornice să descopere frumusețea unui traseu de-a dreptul uluitor. Drumul începe din județul Argeș, are o lungime aproximativă de 190 de kilometri și se întinde pe axa nord-sudică a Munților Făgăraș. A fost construit la ordinele dictatorului Nicolae Ceaușescu, acesta având un scop militar. Astăzi este o capodoperă turistică de mare rang. La diferite cote, precum cota 1200 și 1600, au fost amplasate monumente istorice, în cinstea soldaților, care și-au dat și viața pentru realizarea acestui uriaș proiect. Cele două poartă numele de ,,Poarta Întâlnirii” și ,,Poarta Geniștilor”. Odată ajuns aici, pregătește-te să îți încânți privirea cu imagini spectaculoase. Transfăgărășanul este pur și simplu un basm, deoarece ale sale peisaje montane sunt desprinse din paradis. Dacă iubești munții, văile adânci și aerul rece, ei bine…pe acest traseu vei atinge limita iubirii, deoarece vei rămâne profund impresionat de deosebitele imagini. Adrenalina se resimte la cote maxime, deoarece drumul are părți destul de abrupte, iar altitudinea atinge înălțimi foarte mari.

Să fie oare Transalpina sora mai mică a Transfăgărășanului? Construită de către Regele Carol al II-lea, este cea mai înaltă șosea din țară, altitudinea sa maximă fiind de 2145 m. Se întinde pe patru județe: Vâlcea, Gorj, Sibiu și Alba. Mai poartă și numele de Drumul Regelui, fiind construită la ordinul lui Carol al II-lea și inaugurată de către acesta în anul 1938. Nivelul de dificultate al acesteia nu este la fel de ridicat precum al Transfăgărășanului, însă, adrenalina se menține la cote destul de înalte. Cert este că peisajele sunt spectaculoase, Transalpina fiind denumită și drept ,,Drumul către Rai”. Imaginile asupra văilor și munților pur și simplu îți dau fiori și te fac să te îndrăgostești profund de această minunată locație. Drumul este șerpuit, iar pe alocuri este foarte abrupt. Tocmai din acest motiv, fie că alegi Transalpina sau Transfăgărășan, trebuie să acorzi o atenție deosebită treiectului traseului. O clipă de neatenție poate costa foartemult. Totuși, odată ajuns aici te vei bucura de peisaje, natură, liniște și aer curat de munte.

Cunoscute și peste granițe, aceste două repere turistice sunt cu adevărat spledite. Nu rata ocazia de a le vedea și încearcă să parcurgi traseul lor până la capăt. Te asigurăm că o astfel de experiență merită tot efortul. 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.