fbpx

De fiecare dată când mă întorc din Ardeal înspre București îmi pun în traseu pentru vizitare și câteva locuri frumoase sau vestigii istorice la care nu am ajuns sau pe care nu le-am gasit deschise în alte dăți. În felul acesta profit de pauze pentru dezmorțirea necesară corpului, iar drumul lung devine o bucurie și nu mai este atat de obositor.

De aceasta data am ajuns pe la pitoreasca biserica fortificata din Cristian judetul Sibiu, la Castelul de lut din Valea Zanelor care nu mai are nevoie de nici o prezentare, la biserica Halmeag, o perla nepretuita a Transilvaniei si la impresionantele biserici fortificate Codlea si Cristian de Brasov.

La BISERICA FORTIFICATA DIN CRISTIAN, judetul Sibiu, m-am oprit de mai multe ori dar nu am gasit-o deschisa. Chiar si acum dupa un telefon in prealabil usile erau inchise si nu raspundea nimeni la telefon. Am avut noroc ca la poarta se jucau cativa copii sasi si asa am intrat. Probabil ca ingrijitoarea era ocupata cu acesti oaspeti si din acest motiv nu a mai avut timp de noi.

Memorabila la aceasta biserica mi s-a parut asezarea sa pitoreasca langa raul Cibin, in care se oglindeste fortificatia masiva la care se distinge turnul octagonal al slaninii.

Cu origini din anii 1200, biserica actuala si fortificatia au supravietuit vremii in forma actuala de la inceputul anilor 1500. La interior biserica nu este spectaculoasa. Am remarcat aici doar altarul frumos pictat si sculpturile din tabernacolul gotic.


Citeste mai mult: https://identitatea.ro/castelul-de-lut-din-valea-zanelor/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test