fbpx

Poveștile de groază, misterul și locurile bântuite mereu au fost atractive în fața oamenilor. Din acest motiv mulți turiști își doresc să viziteze astfel de locuri. În țara noastră regăsim o varietate de locații care pot înspăimânta călătorii datorită poveștilor și legendelor pe care le au. Însă, care sunt aceste obiective ce au îngrozit turiștii?

Nu mai este un secret că în România ne putem bucura de atât de multe locații atractive și deosebit de frumoase. Dar trebuie să știți că mai există și alte câteva ce au atras privirile prin miturile și legendele de groază. Ce fel de povești ascund aceste locuri și unde se află localizate? Cele mai stranii povești se află în incinta unor castele și păduri renumite din țară.

Castelul Iulia Hașdeu

Cine se plimbă printre zidurile Castelului Iulia Hașdeu? Construcția a fost realizată de către bătrânul Hașdeu, a cărui fiică foarte tânără a murit. Se spune că sufletul acesteia a rămas veșnic în castel, acompaniat de cel al tatălui. Localnicii mărturisesc cum din incinta castelului, uneori în nopțile târzii, se aude cum fata cântă la pian, în apaluzele necontenite ale tatălui ei. Se spune că în alte nopți, acesta iese la fereastră și începe să urle, povestesc oamenii din împrejurimi.

Conacul Bellu

Localizat în Valea Teleajănului, Conacul Bellu este recunscut datorită arhitecturii deosebite, dar și a legendei ce se ascunde aici Se spune că acesta ar fi bântuit de sufletul neodihnit al soției lui George Bellu, pe care o chema Odette. Aceasta s-ar fi sinucis din cauza infidelității soțului ei și astfel, a rămas bântuind încăperile conacului. Mulți spun că din interior se aud zgomote sinistre, iar uneori acestea vin însoțite de țipete, fiind urletele de durere ale lui Odette.

Pădurea Hoia Baciu

Aflată la marginea Clujului, această pădure este considerată ca fiind cea mea misterioasă din lumea întreagă. Cercetătorii britanici au afirmat că ceea ce se întâmplă în pădure nu poate fi explicat și totul se rezumă la ceva mistic. Numele vine de la un cioban ce a dispărut fără urmă cu cele 200 de oi. A fost căutat zile de-a rândul, însă, niciodată nu a mai fost găsit. Pădurea Hoia Baciu mai este cunoscută drept și ,,Triunghiul Bermudelor din România.”

Mănăstirea Chiajna

Acest lăcăș sfânt, dar pe care localnicii îl consideră blestemat, se află la marginea cartierului Giulești. Ruinele mănăstirii sunt vizate de un mister straniu al unor morți suspecte ce au avut loc aici. Totodată, mulți localnici susțin cu tărie că locul este bântuit, uneori putând fi observate fantome și forme luminate foarte ciudate. Un mit este legat de clopotul turlei. Acesta a fost aruncat în lacul din apropiere, iar în unele nopți se aude cum bate pentru minute întregi. Acest fapt a înspăimântat oamenii din zonă, asigurând că sunetul se aude adeseori.

Acestea sunt doar patru din locurile bântuite din România. Amintim de asemenea și de Vârful Gugu, Conacul Zarifopol și de Șinca Veche. Pentru a le descoperi poveștile vizitați-le sau urmăriți articolele postate despre acestea. 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.