fbpx

Una dintre cele mai vizitate stațiuni montane din țară este Bușteni. De ce aleg turiștii această locație și ce este atractiv pentru ei? Ei bine, pe lângă peisajele de vis și pârtiile din toiul iernii, călătorii se mai bucură și de prezența unor obiective turistice, care sunt definite de cultură și istorie. Pentru că ne îndreptăm către cel mai vizitat loc din Bușteni, vă invităm într-un tur virtual al unicului castel de vânătoare, construit pe o veche clădire din secolul XVIII. Ați vizitat perla din Bușteni? Dacă nu, vă îndrumăm către Castelul Cantacuzino, o capodoperă arhitecturală, admirată și peste granițe. 

Construcție 

Castelul este amplasat și construit pe locul unei construcții cu specific vânătoresc. Aici își avea ca popas casa, familia Cantacuzino, de fiecare dată când își urmau drumul către frumosul oraș de munte, Brașov. În cele din urmă, a luat naștere deosebitul Castel Cantacuzino, ce poartă numele familiei ce îi călcau pragul la fiecare vizită. Castelul este un muzeu deschis tuturor turiștilor, un muzeu cu specific vânătoresc, unde pot fi admirate tablouri, trofee, dar și camere propriu-zise, ce sunt de o frumusețe aparte. Veți fi primiți de un ghid, ce vă va informa cu privire la istoria și tot ceea ce este expus în castel. 

Arhitectura

Despre stilul arhitectural al castelului, acesta este definit de popularul stil neoromânesc, care a dat naștere unei noi epoci în arhitectura românească. Zidurile sunt realizate din piatră cenușie, având o formă masivă și diferită de restul castelelor din țară. Camerele sunt predominate de o paletă nuanțată de roșu și galben, iar împrejurimile sunt de o splendoare încântătoare. 

Grădina- un colț de paradis 

Imediat ce pătrundeți în interiorul curții castelului, veți fi impresionați de frumusețea grădinii. Întreaga suprafață este enormă, atât a grădinii, dar și a castelului și pădurii ce o deține. Acesta se află în veghea vârfului Caraiman, faimosul munte din Bușteni. Din grădină veți putea admira pe deplin frumusețea muntelui și a peisajului. Aici sunt amplasate și câteva repere: lacul cu pești aurii, cascada cu trecătoare, leagănul, terasa desprinsă din povești și un loc de divertisment pentru copii și tineri. Totuși, toți cei ce ajung aici sunt profund impresionați de magicul peisaj de munte, care pur și simplu fascinează turiștii. Acesta poate ci admirat și din balconul castelului. 

De la locația castelului, puteți porni către vârful Caraiman. Însă, asta doar cei ce vă doriți un strop de adrenalină și aventură în călătorie. Traseul nu este unul ușor, dar odată ajunși în vârf, vă veți simți stăpâni peste lume, priveliștea neavând egal. De asemenea, puteți vizita și mănăstirea de la poalele muntelui, a cărei legendă este impresionantă. Se spune că unui călugăr i s- arătat în vis Maica Domnului, ce i-a spus că în scoarța copacului unde îi va găsi chipul, acolo să ridice o Mânăstire cu numele Caraiman. Despre legendă veți afla odată ce veți ajunge la intrarea lăcașului sfânt, aflat la poalele vârfului Caraiman. 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.