fbpx

Sezonul estival este deja aici, iar vara și-a adus zilele călduroase. Stresul din orașele aglomerate se resimte de fiecare dintre noi, astfel, canicula verii devenind o problemă. Se apropie și zilele de concediu pe care ni le dorim, însă, ce putem face când temperaturile cresc atât de repede? Dacă îți doreșți câteva zile petrecute în natură, la aer rece și departe de aglomerația orașelor, ei bine…alege să te distrezi la munte. Există atât de multe locații montane, care cu siguranță te vor încânta într-un mod aparte, oferindu-ți liniștea și atmosfera răcoroasă de care ai nevoie în aceste zile caniculare.

Din fericire pe teritoriul României există atât de multe locații montane, încât în funcție de dorințele tale, îți poți alege locul de vacanță pe măsura așteptărilor proprii. Doar trebuie să te echipezi de drum și astfel, vei fi pregătit de o vacanță deosebită în munți. Care crezi că este cea mai potrivită locație pentru ține?

Sinaia

Faimoasă în rândul obiectivelor turistice, Sinaia este perfectă pentru cei ce își doresc să îmbine relaxarea de la munte, cu câteva elemente culturale. Emblemele celebre din Sinaia sunt reprezentate de Castelul Peleș și Cantacuzino, care au făcut furori în rândul călătorilor veniți din toate colțurile lumii. Peisajele sunt absolut divine asupra munților, celebru fiind Vârful Caraiman, unde este regăsită și Crucea Caraiman. Astfel, dacă îți doreșți aer proaspăt, să vizitezi câteva repere turistice și să  te bucuri de peisaje uluitoare, ei bine… Sinaia este alegerea perfectă pentru ține.

Munții Bucegi

Mergem în Bucegi la o cabană, pentru a ne îndepărta total de populația orașelor. Aici cu siguranță vei uita de toate gândurile stresante și doar îți vei da ocazia să te bucuri de imagini spectaculoase, de drumeții și momente de relaxare la terasă. Fie că îți doreșți aventură spre Sfinx sau Babe, fie că vrei doar să te relaxezi la un pahar de vin, în Bucegi te vei putea bucura de oricare dintre ele. Este locația perfectă pentru un weekend cu familia sau prietenii, un loc care poate să încânte orice turist venit să îl admire.

Transalpina

Ne purtăm pașii către Rânca, unde zăpezile din toiul verii sunt cât se poate de normale. Deci, dacă îți doreșți să ai parte de nea în zilele de vară, venind pe Transalpina te vei bucra de ea din plin. Chiar dacă ninsorile nu sunt foarte dese, cu siguranță vei avea ocazia să experimentezi un astfel de timp în toiul verii. Desigur, și aici, ca în oricare loc de munte, peisajele sunt absolut divine. Tot ce trebuie să faci este să te relaxezi pe deplin și să profiți de momentele de liniște pe care doar muntele ți le poate oferi.

Munții Piatra Craiului

Aici vei ajunge doar dacă îți doreșți drumeție și adrenalină continuă. Cheile și văile abrupte sunt perfecte de explorat, fiind de o frumusețe nemaivăzută. Însă, fii pregătit fizic pentru un asemenea efort, deoarece unele trasee nu sunt foarte ușor de parcurs. Tot ce trebuie să știi este că aici vei simți adevăratul aer rece de munte, iar vara cu ale sale zile călduroase par să nu existe. Cu siguranță un astfel de loc te va face să uiți de căldura infernală și te va bucura prin peisajele sale admirabile. 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.