fbpx

Aur la Monobob pentru campioana României! Georgeta Popescu a câștigat întrecerea de la Jocurile Olimpice pentru tineret din Elveția. Georgeta a început să practice monobob în urmă cu 3 ani!

Reprezentanta Romaniei, Georgeta Popescu a intrecut-o pe slovaca Viktoria Cernanska si pe germanca Celine Harms.

”Am facut un an atletism, mai exact aruncarea sulitei. In 2017 am fost contactata de domnul Popescu Cezar sa dau probe pentru a incepe un nou sport, bob. Am luat acele probe ce constau in viteza si forta. Iar, dupa nici o saptamana am plecat in Austria pe gheata la scoala de pilotaj. In vara anului 2017 dupa alte probe am intrat in lotul national de monobob pentru a reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de Tineret din 2020.”-Georgeta Popescu

Georgeta Popescu a devenit campioana nationala la monobob atat vara cat si iarna in 2017.
In 2018 Georgeta a fost vicecampioana nationala vara. Iarna si-a aparat titlul de campioana.
In 2019 Georgeta, din nou a devenit campioana de vara. In octombrie au inceput concursurile de calificare pentru Jocurile Olimpice de Tineret. Georgeta a obtinut o medalie de aur si una de bronz in Lillehammer, Norvegia. Georgeta Popescu a castigat si o medalie de aur si una de argint in Konigssee, Germania.

Georgeta Popescu de la aruncarea sulitei la medalii castigate la bob!Dupa terminarea concursurilor de calificare din Europa, Georgeta a reusit sa fie numarul 1 in clasamentul Federatiei Internationale de Bob si Skeleton.

La Jocurile Olimpice de Iarna pentru tineret, Georgeta a adus a doua medalie a Romaniei.

Ramona Ionel, patinatoarea Coronei Brasov, a obtinut prima medalie a Romaniei la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne. Ramona a obtinut bronz la proba de team sprint!

Ramona Ionel a concurat la echipe mixte. Sportiva Coronei a plecat prima in cursa si a concurat alaturi de rusoaica Valeriia Sorokoletova, finlandezul Tuukka Suomalainen si de americanul Jonathan Tobon.
Antrenorul coordonator al sectiei de patinaj viteza de la Corona Brasov, Bogdan Stanescu, a propulsat pe podiumul de premiere din nou o romanca. Bogdan Stanescu este si antrenorul echipei nationale. In 2016 o alta sportiva de la Corona Brasov, Mihaela Hogaş, a obtinut bronzul la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Lillehammer.

Pe AIMX puteti citi si despre alergatoarea care a reusit pentru Romania sa stabileasca recordul national la 48 de ore in drumul spre tinta de 1600 de km!

Autor Ovidiu Pețenghea


Sursa: aimx.ro


Like it? Share with your friends!

Forza România
test