fbpx

La ce să vă așteptati dacă faceți un tur al județului Prahova? La peisaje de poveste și locuri cu o bogată încărcătură istorică și culturală. Găsim aici case memoriale ale unor români de excepție, casa artistului Nicolae Grigorescu, cu câteva tablouri și atelierul său de pictură, a scriitorului Cezar Petrescu, care păstrează parfumul epocii în care a trăit autorul, și casa binecunoscutului muzician George Enescu.

Tot în județul Prahova putem admira peisaje ale naturii care ne taie respirația, pe Valea Prahovei, în parcul Natural Bucegi și pe Valea Doftanei. Iubitorii de vinuri pot alege podgoria Dealu Mare, și zona viticolă Valea Călugărescă, recunoscută pentru calitatea deosebită a vinurilor sale. Județul Prahova se mai poate mândri cu două monumente impresionante, castelul Peleș și castelul Cantacuzino.

Primul este numit ,,Perla Carpaților,, și simbol al regalității din țara noastră, iar cel de-al doilea impresionează prin arhitectura neoromânească și colecția de blazoane boierești.

Mănăstirea Ghighiu este situată în satul Ghighiu, județul Prahova.

Primele atestări documentare ale mănăstirii datează de la sfârșitul secolului XVI, fiind menţionat schitul logofătului Coresi și al jupâniței Slăvița. Biserica mănăstirii a început să fie construită în 1858, prin grija starețului Eftimie şi a fost sfinţită pe 31 martie 1866. Pictura bisericii este semnată de Gheorghe Tattărescu.

Mănăstirea a luat foc de mai multe ori, iar în 1922, printre pagube s-a numărat şi valoroasa bibliotecă a acesteia. În Primul Război Mondial, armata germană a distrus o parte din chilii, a alungat călugării și a transformat Mănăstirea în fabrică de conserve. În Al Doilea Război Mondial (1944) mănăstirea a fost bombardată, fiind restaurată apoi de către Patriarhul Justinian Marina, în anii ’50. Acesta a transformat ansamblul monahal în mănăstire de maici.

Sursa: https://identitatea.ro/obiective-turistice-prahova/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test