fbpx

Primele cure balneare la Covasna au fost organizate în secolul XIX: apa minerală scoasă din fântâni era turnată în căzi de lemn şi încălzită cu pietre fierbinţi. Iar mofetele erau, de fapt, nişte găuri mari în pământ, cu scări, în care pacientul intra cu tot corpul lăsându-şi doar capul afară, în aer liber.

Astăzi Covasna are o bază de tratament modernă la care vin, în orice perioadă a anului, cei care preferă o terapie naturală împotriva afecţiunilor cardiovasculare.

Situata pe versantul sudic al muntilor Bodoc, in curbura Carpatilor, la 67 km nord-est fata de Sfantu Gheorghe (Covasna), Balvanyos este o statiune balneoclimaterica permanenta.

Calitatile terapeutice ale numeroaselor izvoare minerale (feruginoase, bicarbonatate, clorurate, calcice, sodice, carbogazoase, hipotone), emanatiile post-vulcanice (mofete) si bioclimatul sedativ reprezinta factori ideali de odihna si tratament.

Printre procedurile pe care statiunea Balvanyos le pune la dispozitia turistilor se numara electroterapia, hidroterapia, termoterapia, kinetoterapia si aerohelioterapia.

Datorita rocilor vulcanice si sedimentare din sol, emanatiile de bioxid de carbon si de hidrogen sulfurat au favorizat aparitia mai multor izvoare de apa minerala, folosite in tratarea afectiunilor stomacale si intestinale, a afectiunilor de cord si ale sistemului vascular.

Proprietatile curative ale apelor minerale de la Balvanyos sunt recunoscute de timp indelungat, localnicii utilizandu-le in tratarea a numeroase afectiuni. Exploatarea lor din punct de vedere balneologic a inceput in anul 1938.

Chiar dacă această stațiune nu se mândrește cu numeroase ștranduri cu ape termale sau minerale, rămâne un loc pe care-l recomandăm datorită peisajului deosebit.

O zonă pitorească unde te simți cel mai aproape de natură.

În inima pădurii descoperi una din apele miraculoase ce izvorăște din Muntele Puturosul. O apă carbogazoasă cu un iz nu prea plăcut, însă cu efect terapeutic excelent, recomandată în special pentru probleme gastro intestinale.

Sursa: https://identitatea.ro/obiective-turistice-din-judetul-covasna/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test