fbpx

Ți-au atras vreodată atenția culorile peisajelor? Te-ai întrebat cum de unele locuri par pictate chiar de mâna lui Dumnezeu? În România vei regăsi locuri absolut deosebite, care nu fac altceva decât să impresioneze prin simplitatea lor, dar care este minunată. Locuri ce par desprinse din Rai, datorită naturaleții și frumuseții pe care o dăruiesc turiștilor. Care sunt cele trei locuri rupte din colțurile Edenului? 

Culorile sunt cele care oferă vieții o nuanță. Fără de ele probabil lumea ar fi una tristă și sobră. Dacă ești pasionat de culori vii, care să îți inspire liniște și pace, ei bine…nu rata locurile ale căror peisaje au fost pictate precum Raiul. Pentru câteva momente fugi din cotidianul orașelor aglomerate în adâncul naturii, descoperind toate minunile sale. În România există locuri care mai de care mai frumoase, însă, câteva oferă imagini spectaculoase. Pozele vor vorbi de la sine și tot ce rămâne de făcut este să te pregătești de aventură și să vizitezi aceste locații. 

Cheile Turzii 

Dacă iubești aventura și adrenalina, Cheile Turzii sunt perfecte pentru câteva zile în mijlocul naturii. Te vei bucura de un peisaj absolut deosebit. O paletă de culori reci îmbracă văile, stâncile și orizontul, cumva locul fiind desprins din cele mai frumoase basme. Albastrul cerului pare infinit, iar verdele a pus stăpânire pe împrejurimi. Stâncile se înalță mărețe, iar pe alocuri cresc plante colorate. Odată ajuns într-un astfel de loc te vei simți stăpân peste întreaga natură, peste văile întinse ce strălucesc în razele arzătoare are soarelui de vară. Pentru a te bucura pe deplin de peisajul acestor chei, vizitează-le vara sau la sfârșit de primăvară. 

Lacul Roșu 

Nu numai legendele au atras turiștii, ci și peisajele încântătoare ale locului. Un lucru este cert și anume că Lacul Roșu este cel mai frumos lac din întreaga Românie. În amurg cerul se îmbracă în culori calde, pe bolta lui începând un dans spectaculos de nuanțe. Liniștea deplină o vei regăsi aici. O plimbare cu barca pe apa în care cerul se reflectă cu atâta măreție, te va ajuta să uiți de toate probleme și să te bucuri de imagini deosebite. Lacul Roșu cu siguranță este ,,căzut din Rai”, datorită peisajelor care pur și simplu încântă orice turist venit pe ale sale meleaguri. Munții și pădurile care înconjoară lacul completează peisajul, acesta devenind unul absolut divin. 

Delta Dunării

Delta Dunării nu este renumită doar pentru faimoasa ciorbă de pește, de vegetația naturală sau pentru mulțimea de pelicani. Cei ce vin în Deltă, vin și pentru a se bucura de paleta de culori cu care împrejurimile ei s-au îmbrăcat. Delta Dunării își etalează în fața turiștilor peisajele colorate viu, ce îmbată privirile oricărui ajunge să le vadă. Verdele, albastrul și albul reprezintă acest loc. Vegetația bogată poartă o mulțime de nuanțe de verde, iar cerul albastru se oglindește în întinderile de apă. Iar albul este reprezentat de pelicanii jucăuși, ce completează atât de bine imaginea locului. Este cert că Delta Dunării este un tablou natural, pictat cu cele mai frumoase nuanțe. 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.