fbpx

Cât despre minunata zonă a Harghitei, am putea spune că nu încetează din a ne surprinde cu ale sale deosebite repere turistice. Am aflat că mulți călători și turiști sunt profund impresionați de o locație, unică în România. Amplasată în localitatea Praid, județul Harghita, Casa Fluturilor este un paradis al unor specii gingașe din gama acestor insecte. Cei mai frumoși fluturi pot fi admirați în mediul lor natural de către vizitatori, locul fiind de-a dreptul încântător și dominat de o liniște aparte. Cu siguranță este alegerea perfectă pentru o zi specială, pe care să o petreceți în lumea magică a fluturilor.

Un paradis colorat

Mediul în care fluturii trăiesc este special amenajat pentru ca ei să aibă toate condițiile necesare pentru a supraviețui. În ciuda faptului că aceștia trăiesc doar aproximativ câteva săptămâni, gazdele noastre se ocupă de a aduce noi specii de fiecare dată. Astfel, toți vizitatorii vor avea șansa de a observa deosebiții fluturi. Odată ce pătrundeți în casa lor, vă veți simți precum într-o zonă exotică, deoarece totul este amenajat conform acelor locații de vacanță din zonele calde. Plante colorate și verzi, flori, păsări și pomi pitici, toate dau senzația unei vacanțe exotice. De asemenea, este amenajată și o mică apă, deasupra căreia fluturii își petrec o mare parte din timp, fiind atrași de oglinda apei. O alee circulară străbate casa, astfel, vă veți putea bucura de fiecare colțișor al acesteia.

Casa este împărțită în două „camere”. Una este reprezentată de mediul natural al fluturilor, iar următoarea este destinată celor ce își doresc suveniruri sau cadouri pentru cei dragi, toate fiind în tematica locului. Este o oportunitate unică vizita aici, de care vă veți putea bucura în mod special în zilele de vară, când locul este foarte atractiv.

Fluturii sunt aduși de la fermele din America de Sud, cele mai frumoase și gingașe specii fiind reprezentate de: fluturii zebră, zmeu de hârtie, de Azur și fluturii bufnița-uriașă. Pentru vizitatori sunt o adevărată încântare. Cum de altfel, sunt și extrem de prietenoși. Veți observa cum o parte din ei, pe care gazdele îi numesc și „leneși”, se așează direct pe hainele celor ce îi vizitează, mulți având posibilitatea să îi atingă ușor. Atenție! Fluturii nu pot fi prinși în mâini, deoarece își vor pierde din capacitatea de a zbura. Pe cât de firavi sunt, pe atât de prietenește se comportă. Îi veți zări în zboruri jucăușe, uneori rapide, pentru ei Casa Fluturilor fiind un paradis.

Odată ce veți ajunge aici, aveți certitudinea că veți uita pentru câteva clipe de toate grijile, deoarece aceste mici insecte vă vor înveseli profund. Frumusețea locului, a flutuilor și gingășia lor vă vor liniști pe deplin. Iar de poze nici nu discutăm, oricine va paria că vă aflați într-o zonă exotică departe de România. Când de fapt, nu sunteți decât în județul Harghita, ce deține una dintre cele mai frumoase și pure perle ale turismului din țara noastră. Nu ratați șansa de a ajunge aici, pe noi ne-a fermecat de-a dreptul. 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.