fbpx

„Din sărăcie şi lipsă de informare, românii cumpără mai ales telemeaua ieftină, care e făcută cu uleiuri vegetale. În schimb, micii producători români din zone cu tradiţie ca Bucovina, ori Satu Mare, sunt în pragul falimentului, pentru că nu pot concura la preţ cu această telemea falsă”, a declarat, pentru EVZ, Claudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România.

În acest context, vom incerca sa va oferim cele mai informate raspunsuri la urmatoarele intrebari: Poate fi hrănită întreaga populaţie a României cu ajutorul agriculturii ecologice ? Produsele obţinute din agricultura ecologică sunt doar pentru cei bogaţi, care şi le pot permite ? Agricultura ecologică a fost gândită pentru oameni sănătoşi sau pentru oameni bolnavi care speră să se vindece, consumând produse de calitate ? Cum funcţionează o fermă ecologică ? um se obţine certificarea ecologică ? um se poate îngriji şi întreţine o pădure ecologică, astfel încât, fructele de pădure ce pot fi valorificate să se încadreze în cerinţele impuse prin certificarea ecologică ? Care sunt cele mai importante provocări ale ţăranilor, atunci când se orientează spre agricultura ecologică ? Ce înseamnă pomicultura ecologică şi care sunt modalităţile de protejare împotriva dăunătorilor, astfel încât fructele ce vor fi culese şi valorificate ulterior să se încadreze îm standardul eco ? Ce diferenţă este între ECO, BIO, Organic şi alte forme de prezentare a unor produse obţinute din agricultura ecologică ? Cum pot fi ajutaţi producătorii de brânzeturi ecologice care sunt concuraţi de producători ce creează brânzeturi ieftine pe bază de uleiuri hidrogenate, dar a căror calitate este net inferioară produselor autentice, făcute din lapte de vacă ? Ce înseamnă şi ce condiţii trebuie să îndeplinească fermele ecologice de animale; cresterea vacilor de lapte si de carne in sistem ecologic ?


Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/agricultura-ecologica-si-paradigmele-acesteia-dezvaluiri-si-solutii-pentru-viitor/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test