fbpx

Cine zicea că trebuie să mergi în țările îndepărtate pentru a avea parte de o vacanță exotică de vis?! Dacă îți dorești un loc ce să îți ofere liniște deplină, o atmosferă ambientală și peisaje încântătoare, ei bine…află că și în România te poți bucura de o astfel de vacanță. Care sunt locurile din România, care îți pot oferi câteva zile magice? 

Probabil te-ai întrebat adeseori cum să mergi într-o vacanță exotică, dar fără să plătești foarte mult. Ei bine, în țara noastră, locurile ce par desprinse din reviste îți vor îndeplini dorința și te vor face să te simți precum pe insulele îndepărtate. Natura este singura care dăinuie locurile, vegetația fiind absolut deosebită, îmbogățind imaginea peisagistă a locației. Liniște și doar sunetul lin al apei, acompaniat de cântecele nesfărșite ale păsărilor…astfel este o zi în pădurile din Parcurile Naționale ale României. Pentru că astăzi vei cunoaște o parte din cele mai frumoase locuri exotice ale țării. 

Cascada Văioaga

Localizată în Parcul Național Cheile-Nerei, această cascadă este considerată cea mai frumoasă după evenimentul neplăcut al Cascadei Bigăr. Împrejurimile ei sunt absolut deosebite, totul fiind presărat cu o vegetație bogată, ce înfrumusețează locul într-un mod aparte. Natura este stăpână peste loc, făcând din aceasta un adevărat colțișor de Rai. 

Cascada Răchițele

Frumoasa cascadă, ce este cunoscută drept și Voalul Miresei este localizată în Munții Apuseni. Această deosebită creație a naturii măsoară o înălțime de 30 de metri și are forma unul voal. Există și o legendă a locului, care ne împărătește povestea dramatică a unei tinere îndrăgostită de un soldat. Aceasta l-a așteptat luni întregi, însă, durerea sa a determinat-o să se arunce de pe stâncile cascadei, voalul ei rămânând prins printr pietre. Astfel, apa a luat forma acelui voal. 

Cascada Beușnița

Parcul Național Cheile-Nerei ascunde cele mai frumoase locuri exotice. La mare căutate de către turiști este și Cascada Beușnița, o adevărată operă a naturii, ce a impresionat călătorii datorită frumuseții sale.  Special la această cascadă este felul în care s-a format. Succesiunea de cascade este unică în România, astfel, Cascada Beușnița fiind una dintre cele mai speciale de pe teritoriul țării. 

Lacul Ochiul Beiului

Dacă ajungi la Cascada Beușnița, cu siguranță vei observa și minunatul lac albastru. O lagună de o frumusețe răpitoare, care își are și ea propria poveste. Se spune că nuanța apei este dată de ochii înlăcrimați ai unui frumos Bei din vechime timpuri, ce a căzut în apele învolburate ale cascadei. Astfel, s-a format un deosebit lac, ce poartă veșnic culoarea ochiul frumosului Bei. 

Lacul Roșu

Ne îndepărtăm puțin de Cheile-Nerei și ajungem în Munții Hășmașul Mare, unde vei regăsi un lac ce a impresionat toți călătorii veniți să îi admire frumusețea. Lacul Roșu sau Lacul Ucigător, cum îl numesc străinii, este o adevărată capodoperă a naturii. Un tablou pictat cu cele mai frumoase culori, care îți poate oferi liniștea mult visată. Peisajele îți vor îmbăta retina și astfel, te vei simți desprins de realitate. Un lucru este cert, Lacul Roșu este desprins din filele de poveste. 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.