fbpx

Vara nu se petrece doar la mare, în bătaia razelor arzătoare, ci și departe de valurile apei, în locuri unde putem atinge bolta cerului, unde ne putem simți stăpâni peste întreaga lume. România dispune de un lanț muntos bogat, un relief montan ce de-a lungul secolelor s-a dezvoltat, iar astăzi ne bucurăm de câteva perechi de munți, care mai de care mai impresionanți. Pentru câteva momente, să ne retragem în liniștea munților, acolo unde doar natura ne este tovarășă de călătorie. 

O vacanță la munte poate fi de două feluri, în funcție de tipul de personalitate care vă caracterizează. Sunt vacanțele petrecute la pensiuni, hoteluri, unde vă bucurați de momente de relaxare la piscină, terasă sau un grătar cu prietenii, dar și acele vacanțe definite doar de drumeții, aventură și multă adrenalină. Ei bine, indiferent de categoria în care v-ați clasa, vă veți putea bucura de o vacanță cu adevărat minunată în zonele montane din țară. 

Munții Făgăraș

Fără nicio îndoială, Munții Făgăraș sunt principala atracție turistică în rândul lanțurilor muntoase din România. Și-au câștigat locul datorită celor 107 de vârfuri ce depășesc înălțimi de 2000 de metri și celor 8, ce ating 2500 de metri. Totodată, peisajul este unul sălbatic, dar deosebit în același timp, un peisaj nemaivăzut în alte zone montane din țară. Reprezintă locația perfectă pentru cei ce iubesc adrenalina, aventura și drumețiile, existând trasee bine organizate, de-a lungul văilor, cheilor și evident, pe munți. Cele mai des vizitate locații din Munții Făgăraș sunt: Transfăgărășan, Bâlea Lac și Cascada Bâlea, Vârful Moldoveanu, escaladat doar de adevărații profesioniști, vârful ce atinge oglinda cerului, ce își întâmpină turiștii cu versurile lui Lucian Blaga și culorile tricolorului: 

Oprește, Doamne, clipa cu care măsori eternitatea!

Lucian Blaga

Munții Retezat 

Diamantul din Carpați, oaza de liniște, unde natura este singura stăpână a lumii, locul în care cerul se oglindește cu atâta măreție în zecile de lacuri albastre…ei bine, acela este Retezatul. Perla munților românești o regăsim în Retezat, zona montană ce s-a afirmat puternic datorită peisajelor absolut impresionante. Aici doar animalele și plantele conduc împrejurimile, totul fiind presărat cu vegetație naturală, ființe sprintene, ce dau naștere unui loc fascinant. Pentru cei îndrăgostiți de natură, de plimbări infinite de-a lungul văilor și al dealurilor, locația perfectă o regăsiți în Munții Retezat. 

Muntele Cozia 

Ajungem pe plaiurile Olteniei, unde Dumnezeu a presărat câte puțin din frumusețile lumii, și este cert că nu a uitat de munți. Astfel, Parcul Natural Cozia, ne oferă o imagine amplă, cu desăvârșire deosebită, de-a lungul Văii Oltului, râul nemuritor al României. Din valea Călimăneștiului, privind spre cer, veți observa fără îndoială, vârful măreț al Coziei, unde doar cei pregătiți de câteva ore bune de mers pe munte, vor putea ajunge să atingă norii. Este o rezervație naturală protejată, unde peisajele montane sunt admirabile. Pentru cei ce preferați doar să vă bucurați de la distanță de imaginile pitorești, veți avea ocazia de la terasele hotelurilor și ale pensiunilor, foarte dese în această zonă turistică. 

Șirul nu se oprește aici, România fiind traversată de un lanț muntos cu adevărat impresionant. Alegeți o vacanță la munte, nu veți fi dezamăgiți! 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.