Ați visat să ajungeți vreodată în Japonia? Să descoperiți o țară cu o cultură atât de diferită față de ceea ce știm noi? Să cunoașteți tipologii de oameni, care au alte aspirații? Să mergeți într-o țară în care tradițiile sunt atât de diversificate și speciale? Probabil v-ați gândit, însă din diverse motive nu ați reușit să vă îndepliniți dorința. Însă din fericire, în România, mai exact în București, frumoasa capitală care găzduiește atât de multe puncte turistice minunate, veți găsi și o bucățică din Japonia.
Parcul Herăstrău
Localizat în partea nordică a Bucureștiului, parcul Herăstrău sau Carol I de la o vreme, este cea mai mare întindere verde și naturală din capitală. Cu siguranță nu vă veți plictisi într-un astfel de parc. Pentru copii reprezintă un paradis, locurile de joacă fiind diversificate, foarte colorate și atrăgătoare. Pentru bătrâni cele mai frumoase sunt plimbările pe alei, printre copacii înalți, în cântecul păsărilor și lumina soarelui. Sportivii și pasionații de jocuri extreme au la dispoziție diferite terenuri special amenajate: fie pentru baschet, tenis, skateboard, piste pentru alergat și biciclete. Până și cățeii au locurile proprii pentru o mică relaxare în aer liber. Pentru persoanele care doar vor să se bucure de o mică escapadă, se pot relaxa la o terasă. Parcul dispune de o multitudine de terase deosebite, fiecare având un aspect propriu și original. Uneori au loc concerte în aer liber sau diferite activități organizate de ONG-uri și grupuri de voluntariat.
Lacul din Herăstrău
Peisajul este completat de un lac ce oglindește măreția cerului. Ne putem bucura de peisaj admirând împrejurimile dintr-o barcă sau din vaporașul care ne oferă turul parcului de pe apă. Rațele jucăușe, lebedele și pescărușii completează imaginea, teleportându-ne astfel într-un episod de basm.
Muzeul Satului
Parcul Herăstrău este atât de mare încât găzduiește și un muzeu natural. Muzeul Satului este imaginea reprezentativă a ceea ce numim “viața tradițională”. Aici vom regăsi casele din vechile timpuri, portul popular românesc, informații despre tradiții, oameni și obiceiuri, lucruri ale țăranilor originali. Este un muzeu in aer liber, ce încântă vizitatorii de fiecare dată.
Arcul de Triumf privit din Herăstrău
Poziția parcului este una foarte bună, deoarece ne oferă posibilitatea de a vizita și alte locuri renumite din București. Unul dintre cele mai reprezentative este Arcul de Triumf, o emblemă a Bucureștiului. Este localizat la doar 5 minute de stația de metrou “Aviatorilor”, stație cu una dintre deschideri direct în parc. Astfel Herăstrău este atât de accesibil. Totodată din partea centrală a parcului putem observa și Casa Scânteii.
Un design natural de excepție
La intrarea în parc inevitabil veți observa două coloane paralele din piatră, care înfățișează câteva doamne ce poartă pe cap o oală de lut. Sculptura este bine realizată și însoțită de câteva aranjamente florale. De-a lungul parcului veți regăsi diferite statui și monumente istorice, unele chiar naturale, precum copaci foarte bătrâni protejați sau lebedele negre. Pentru cei ce iubesc florile, ați ajuns în locul potrivit pentru că peste tot veți observa o multitudine de plante colorate și deosebite: lalele, zambile, trandafiri, iederă, pomi înfloriți, narcise, crizanteme, liliac și multe altele. Parcul dispune de o întindere mare și verde, unde multe persoane se întâlnesc pentru un picnic sau un joc de fotbal.
Grădina Japoneză
Una dintre cele mai mari atracții ale parcului Herăstrău este amprenta japoneză de care mulți turiști se bucură din plin și anume Grădina Japoneză. Dacă v-ați dorit să vedeți veritabili cireși japonezi, ați ajuns în locul potrivit. În 2017 grădina a fost restaurată de către Ambasada Japoneză, Primăria București și Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu”. Astfel grădina este amenajată în stil japonez, cu un râu împrejmuit de câteva pietre foarte mari, monumente și atracția principală, cireșii japonezi. Aceștia sunt de o frumusețe copleșitoare, culoarea și mirosul florilor fascinând simțurile tututor turiștilor și vizitatorilor. În Japonia atunci când pomii înfloresc există tradiția numită HANAMI (contemplarea florilor de cireș). Din fericire în fiecare an în luna aprilie, și noi românii ne putem bucura de această sărbătoare. Pomii înfloresc în mod deosebit la început de aprilie, florile lor rezistând aproximativ 2-3 săptămâni. Este o oportunitate pentru noi să dispunem de o astfel de grădină. Este ceva diferit și neîntâlnit în România. Cu siguranță veți rămâne impresionați de splendoarea florilor roz. Grădina este amenajată cu o pătură de iarbă verde și mătăsoasă, unde un picnic cu familia sau prietenii este cea mai bună alegere într-o după-amiază senină. Grădina este frumoasă și iarna, atunci când copacii se îmbracă într-o manta bogată de nea, iar fulgii firavi cad alene printre ramuri. Basmele sunt inspirate de aici…
Vizitați Parcul Herăstrău și nu uitați de această grădină miraculoasă. Veți trăi propria poveste de basm…