fbpx

S-a dovedit științific că persoanele care consumă în mod frecvent pepene verde sunt mai protejate împotriva cancerului. Licopenul, pe lângă faptul că asigură pigmentul pepenelui, este un antioxidant eficient în prevenirea cancerului, în special în cancerul de prostată, cancerul uterin și cancerul esofagian. Prin conținutul de citrulina, un aminoacid care dilată vasele sangvine, acționează asemănător medicamentelor prescrise pentru tratarea disfuncțiilor erectile.

Cei mai multi dintre noi aruncam semințele de pepene, fără sa știm că acestea sunt pline de nutrienți valoroși și pot fi consumate atât crude, direct din pepene, dar și uscate sau coapte, adăugate în salate și alte preparate. Ele sunt sunt o adevarată minune pentru rinichii noştri. Pe lângă efectul antioxidant, semințele consumate ca atare sunt diuretice şi protejează împotriva pietrelor la rinichi.

Potrivit doctorulzilei.ro, sunt bogate în vitamina E, triptofan, acid glutamic, lizina tiamina, riboflavina, vitamina B6 și acid pantotenic.

In 150 de grame de seminte uscate sunt 30,6 grame de proteine ceea ce reprezinta 61 la suta din valoarea zilnica recomandata. Proteinele din semintele de pepene verde contin aminoacizi esentiali, printre care cei mai importanti sunt: arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arteriala si de a ameliora suferintele arterelor mici

Semintele de pepene sunt foarte bogate in vitamine din grupul B, fara de care nutrientii din alimente nu pot fi transformate in energie. Cea mai răspândita vitamina din grupul B care se afla in semintele de pepene verde este niacina, in 100 de grame de seminte fiind 3,8 miligrame, adica 19 la suta din valoarea zilnica.

Cel mai abundent mineral din samburii de pepeni este magneziul. O cana de sâmburi conține 140% din necesarul zilnic de magneziu. Alte minerale importante pe care le conțin sunt fosfor, fier, potasiu, sodiu, mangan si zinc.

Niacina este esentiala pentru mentinerea sanatatii sistemului nervos, sistemul digestiv si pentru menținerea elasticității pielii. Semințele de pepene conțin si tiamina, riboflavina, vitamina B6 si acid pantotenic.

In ceea ce priveste mineralele, acestea abunda in semințele de pepene verde. La loc de cinste sta magneziul, in 150 de grame de semințe fiind 556 miligrame, ceea ce înseamnă 139 la suta din valoarea zilnica recomandata. Alte minerale importante prezente in semintele de pepene sunt fosforul, fierul, potasiul, sodiu, cupru, mangan si zinc. Toate acestea contribuie la procesele metabolice, intretin musculatura si articulatiile, dar si tonusul musculaturii netede.

Cel mai surprinzător lucru care poate sa fie spus despre semințe de pepene verde este cantitatea de grăsimi sănătoase pe care acestea le contin. In 150 de grame de seminte uscate, sunt 51 de grame de grăsimi monosaturate, grasimi polinesaturate, si omega 3 si omaga 6.

Semințele pot fi consumate și ca atare, însă pentru beneficii maxime se recomandă să le consumi infuzate sau sub formă de pulbere. Mod de preparare infuzie

Zdrobește patru linguri de semințe de pepene. Pune-le la fiert în 2 litri de apă, timp de 15 minute. Infuzia astfel preparată trebuie consumată pe parcursul a două zile.

Semințele de pepene roșu mai pot fi consumate și sub formă de pulbere. În acest caz, se lasă la uscat, sau se coc, după care se macină cu ajutorul unei râșnițe. Pulberea astfel obţinută poate fi presărată pe iaurt sau se poate adăuga în smoothie-uri.


Citește mai mult: https://stiinta-mister.ro/76313-2/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test