fbpx

La mai puțin de 70 de km de București, într-un sat care a ajuns să îi poarte numele, întâlnim unul din cele mai frumoase conace din proximitatea Capitalei.

Început în jurul anului 1872 și finalizat în 1888, Conacul Cassota este construit în maniera conacelor rurale franțuzești de secol XIX, care utilizau motive și teme arhitecturale inspirate din castelele de pe Valea Loirei. Destul de bogat decorată, clădirea are în centru un turn înalt, cu acoperiș ascuțit, care oferă o vedere panoramică a satului şi a câmpiei Bărăganului. Acoperişul conţine elemente de inspiraţie barocă, iar balustradele balcoanelor şi casei scărilor sunt confecționate din fier forjat de foarte bună calitate. Stâlpii din lemn sculptat, cu interesante modele ţărăneşti, sprijină culoarul acoperit care leagă conacul de clădirea servitorilor.

Conacul este construit pe patru nivele, astfel: un subsol mare, din piatră și bolți din cărămidă, perfect pentru o cramă, cu acces atât din interior câr și din exterior; parterul și primul etaj, cu paisprezece camere de primire și de locuit, precum și terase; camera din turn, cu un cochet balcon și o mansardă spațioasă open-space, care poate fi transformată în spațiu locuibil. În casa servitorilor găsim de asemenea încă 8 camere.

Sursa: https://identitatea.ro/conacul-procopie-casotta/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test