fbpx

Județul Hunedoara este unul dintre cele mai bogate din punct de vedere al atracțiilor turistice. Aici vei găsi unul dintre cele mai frumoase castele din Europa, situri arheologice de o importanță majoră pentru istoria României, cetăți, fortificații și biserici cu povești fascinante, muzee interesante și un geoparc dedicat dinozaurilor. Dacă te hotărăști să explorezi județul Hunedoara într-un weekend prelungit, iată care sunt cele mai importante atracții turistice din această zonă.

Cetatea Devei

Recent renovată, Cetatea Devei a devenit una dintre cele mai populare obiective turistice din Transilvania. Această fortificație cocoțată pe un deal de aproape 400 de metri a fost realizată în secolul al XIII-lea, fiind un obiectiv important pentru apărarea Transilvaniei, datorită poziției sale strategice pe valea Mureșului. Cetatea din Deva a fost construită pe rămășițele unor fortificații dacice și romane, fiind, de-a lungul secolelor, reședința voievozilor transilvăneni și apoi garnizoană a armate imperiale. Asta până în 1849, când cetatea a fost distrusă în urma unei explozii. De atunci fortificația a rămas abandonată, până când a fost introdusă în circuitul turistic. Recent, Cetatea Devei a fost refăcută, astfel încât curioșii se pot plimba printre zidurile vechi și își pot imagina mai ușor cum arăta cea mai importantă fortificație din regiune. Intrarea la Cetatea Devei este liberă. Pentru a ajunge la fortificație poți urca pe jos, pe la Poarta I, sau poți lua telecabina.

Prețuri telecabină:

  • Adulți: 6 lei (10 lei urcat și coborât)
  • Copii, elevi, studenți, pensionari: 3 lei (5 lei urcat și coborât)

Programul de vizitare al Cetății Devei:

  • Zilnic: 09 – 21

Castelul Corvinilor din Hunedoara

Considerat unul dintre cele mai frumoase castele din Europa și comparat cu palatele de pe Valea Loarei, Castelul Corvinilor din Hunedoara este o adevărată bijuterie arhitectonică medievală. Construit în secolul al XV-lea de Iancu de Hunedoara, Castelul Corvinilor este o cetatea impunătoare în stil gotic, unde vei avea impresia că te-ai întors în timp, în vremea cavalerilor și a domnițelor. Un castel cu o istorie atât de lungă nu putea să nu inspire și o mulțime de legende fascinante, despre care vei putea afla făcând turul fortificației. În interior ai ocazia să admiri săli uriașe, cu decorațiuni medievale, cele mai interesante fiind Sala Tronului, Sala Dietei, fântâna și Turnul Crinului.

Prețul biletelor la Castelul Corvinilor:

  • Adulți: 20 de lei (ianuarie, februarie, noiembrie, decembrie), 25 de lei (martie, aprilie, septembrie, octombrie), respectiv 30 de lei (mai, iunie, iulie, august)
  • Elevi și studenți: 5 lei
  • Pensionari: 10 lei

Programul de vizitare al Castelului Corvinilor:

  • Luni: 12 – 17
  • Marți – duminică: 09 – 17

Mănăstirea Prislop

Una dintre cele mai importante lăcașuri de cult din Transilvania, Mănăstirea Prislop datează din secolul XVI-lea. Deși nu se cunosc prea multe despre începuturile acestei mănăstiri, lăcașul de cult a devenit popular printre credincioși după ce, în 1948, Arsenie Boca devine starețul mănăstirii. Acesta este considerat cel mai important duhovnic român al secolului trecut, el fiind hărțuit de către comuniști datorită popularității sale în rândul credincioșilor. După moartea sa în 1989, Arsenie Boca a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop, mormântul său devenind unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj.


Citeste mai mult: https://identitatea.ro/ce-sa-vizitezi-intr-un-weekend-prelungit-judetul-hunedoara/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test