fbpx

Se spune că nu poți ajunge niciodată să cunoști pe de-a-ntregul o țară pentru că, oricât de mare ar fi bucata de viață petrecută între granițele ei, apar negreșit tot soiul de colțișoare, de te miri unde, care te lasă cu gura  căscată. Convinși fiind până în măduva oaselor că weekendurile, departe de a fi lăsate de Dumnezeu pentru pus rufe la uscat și aspirat holul de la intrare (datorii obligatorii, firește, dar de nelăsat pe umerii sfârșiturilor de săptămână), trebuie dedicate pe cât posibil… cunoașterii. Și cum n-am descoperit încă cale mai bună de a cunoaște decât călătoriile (nu spunem că n-ar exista, dar noi, personal, n-am aflat încă de vreuna), ținem morțiș să parcurgi cele înscrise mai jos.

1. Satul Rimetea, județul Alba (la 56 de km de Alba Iulia)

Nu ne puteam închipui cum ar trebui să arate un sat ca să se spună despre el cum că ar trebui să fie „cel mai frumos din Transilvania” că, vorba aceea, numai de sate frumoase nu duce Transilvania lipsă. Ei bine, toate acestea înainte să ajungem în satul Rimetea și să ne surprindem dând aprobator din cap.

Aflat la poalele Munților Trascău, înconjurat din toate părțile de întinderi de granit de până la 600 de metri și de un peisaj cum nu se poate mai pitoresc, Rimetea a fost premiată cu titlul „Europa Nostra” din partea Comisiei Europene. Lăsând la o parte, dacă poți, natura superbă ce-l împresoară și aruncând o privire arhitecturii, vei observa cât de bine a fost conservată în nuanțele secolului XIX. Casele de un alb-omăt, ferestrele verzi, precum și faptul că aici „soarele răsare de două ori”, își aduc toate aportul la valurile de turiști străini care vin și nu mai contenesc cu admirația.

Sursa: https://www.momondo.ro/descopera/articol/7-locuri-putin-cunoscute-romania


Like it? Share with your friends!

Forza România
test