fbpx

România primește o veste probabil așteptată de mulți dintre români, probabil surprinzătoare pentru tabăra adversă. Dacă până acum câteva zile aveam parte de oameni ce nu își meritau funcția în Parlament, Guvern sau Ministere, ei bine, odată cu victoria ministrului Novak, patriotismul a răsunat pe gurile tuturor cetățenilor. Cumva s-a uitat de reproșurile anterioare și am primit victoria acestuia fiind alți oameni. Cum a reușit Eduard Novak să câștige respectul unei țări întregi? Vom răspunde simplu: DEMNITATE, PERSEVERENȚĂ și DĂRUIRE. Se spune că pasiunile ne definesc, iar ministrul nostru este cu totul dăruit celei mai mari plăceri ale sale și anume: ciclismul.

De la ministru, la ciclist de performanță

Pe numele său complet Carol Eduard Novak, Edi Novak este Ministru al Tineretului și Sportului în România. Născut la data de 28 iulie 1976, ajunge în funcția de ministru în ziua de 23 decembrie 2020. Însă, povestea lui nu se rezumă la titlul de ministru, acesta fiind cunoscut pentru performanțele obținute de-a lungul timpului. După o mică discuție cu câștigătoarea aurului de la JO 2020, Ana Maria Brânză, Eduard Novak acceptă provocarea de a aduce medalia acasă, reușind să câștige argintul la Jocurile Paralimpice 2020. Cum afirmam, pasiunile ne definesc, ne provoacă și ne ambiționează să obținem succesul. Acest lucru se adeverește și în cazul ministrului Novak, ce a cunoscut victoria în mai multe etape din viața lui.

Medalii

Argint- Beijing 2008

Aur- Londra 2012

Argint- Londra 2012

Argint- Tokyo 2020

Știai că…înainte de a performa în cadrul jocurilor de ciclism, Edi Novak a fost patinator  de performanță timp de 10 ani? În tot acest timp a câștigat 11 titluri naționale, reușind să obțină locul 10 la Mondialul de Juniori.

Tragedia nu lovește doar oamenii de rând, ci uneori mulți se uimesc de faptul că și numele mari au parte de probleme, poate chiar mai grave decât și-ar imagina. Asta se întâmplă și în cazul lui Eduard Novak. În 1996 avea să sufere un accident grav de mașină, în urma căruia a urmat amputarea unui picior din partea inferioară. Odată cu tragicul accident, visele sale cu privire la participarea în cadrul Jocurilor Olimpice au luat pentru totdeauna sfârșit. La acea vreme era patinator de viteză, pasiune la care a fost nevoit să renunțe.

Ambiția depășește orice obstacol

În ciuda evenimentului cu totul teribil din viața acestuia, în 2001 se afirma ca ciclist de performanță. Cu desăvârșire este un fapt demn de respect și de admirat. În 2003 reușea să câștige Campionatul European Paraciclist. Astăzi, se mândrește cu două medalii europene de aur, obținute prin multă muncă și dedicare. Dar numărul nu se oprește aici, pentru că acesta are un total de 23 de medalii, dintre care 6 sunt de aur, 13 argint și 5 bronz.

Pe lângă pasiunea cu care a reușit performanțe imbatabile, acesta a studiat Dreptul. Ghidează o echipă de ciclism, ce poartă numele de Team Novak, de asemenea, a înființat și Academia de Ciclism Novak în anul 2017. Câteodată ar trebui să pivim dincolo de aparențe și probabil așa, vom putea aprecia un om la adevărata sa valoare. 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.