fbpx

Oradea este unul dintre orașele deosebite din Vestul țării, pe care trebuie să le vizitezi cel puțin o dată. Centrul regional al Crișanei și reședința județului Bihor, Oradea a fost întotdeauna văzută ca o localitate multiculturală, un centru turistic de o importanță majoră și nu numai. Iată câteva dintre motivele pentru care merită să alegi un city break în Oradea.

Cetatea Oradea

Cetatea Oradea a fost construita in sec. XII. Cu o vechime impresionanta, constructia medievala este principalul obiective turistic al orasului si un simbol al istoriei indelungate a acestuia. Cetatea este formata din mai multe bastioane si corpuri, in interior turistii putand admira Biserica Romano-CatolicaBrutariaGrajdurile si multe altele. De asemenea, periodic aici au loc diferite manifestatii culturale, care atrag vizitatori din toata tara si nu numai.

Muzeul Tarii Crisurilor

Muzeul Tarii Crisurilor este gazduit de cladirea Scolii de Cadeti, un obiectiv turistic in sine, ce dateaza din 1897. Complexul muzeal aduna cele mai importante si mai reprezentative exponate din diverse domenii, printre care stiintele naturii, istorie si arheologie, arta si etnografie. Colectiile sunt simbolice nu numai pentru Oradea, ci si pentru intreaga regiune a Tarii Crisurilor, asa cum spune si numele muzeului.

Piata Unirii

Piata Unirii se numara printre cele mai vizitate obiective turistice din Oradea, deoarece aici se afla o multime de cladiri deosebite. Printre cele mai importante puncte de reper de aici se numara: Palatul Episcopiei Greco-CatoliceCasa KovacsPalatul Primariei si Palatul Vulturul Negru.

Palatul Primariei

Tot printre obiectivele turistice deosebite din Oradea se numara si Palatul Primariei, care a fost construit in perioada 1902-1903. Turnul cu ceas are o inaltime de 50 m si este principalul punct de atractie al cladirii din centrul orasului, alaturi de fatadele bogat ornamentate ale palatului. Actualul turn al palatului a fost reconstruit, dupa ce in anul 1944 a fost mistuit de un incediu.


Citeste mai mult: https://identitatea.ro/frumoase-obiective-turistice-oradea/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test