fbpx

Iașul este un oraș plin de istorie și romantism, pe care îl iubesc din toată inima, vreau să vă prezint câteva locuri din capitala Moldovei care din punctul meu de vedere vă vor face să vizitați acest oraș minunat.

Este adevărat că orașul Iași nu are o infrastructură extraordinară, are unele lipsuri pe care noi ieșenii le simțim pe pielea noastră zi de zi, dar trăim în România, ca să fim sinceri acum, ce oraș din România are infrastructura pusă la punct?

Însă, eu vreau să mă axez doar pe locurile frumoase din Iași, și prin postarea mea să vă îndemn să vizitați orașul celor 7 coline. Un top 10 al locurilor din Iași care merită vizitate din plin, arată cam așa:

1. Palatul Culturii și Complexul Comercial Palas

Unul dintre simbolurile oraşului Iaşi este, indiscutabil, Palatul Culturii. Această clădire impresionantă este opera arhitectului I.D. Berindei. Construcţia sa a început în 1906 şi a fost finalizată în 1925, fiind inaugurată de Regele Ferdinand al României.

În prezent, Palatul Culturii este sediu pentru numeroase instituţii culturale. Recent, impresionanta clădire a trecut printr-un amplu proces de reabilitare, şi a fost şi mai bine pusă în valoare graţie unui proiect amplu de urbanism – Palas Iaşi.

Sursa: https://identitatea.ro/viziteaza-iasul/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test